zondag 2 januari 2011

Bijna een vest klaar

1 januari is voor mij typisch zo'n dag waarop niks zinvol lijkt en ik maar aan 1 ding kan denken: mag ik vandaag gewoon de hele dag lekker knus in bed liggen zonder verplichtingen? Maar dat is natuurlijk niet zo gezellig voor Man ;-).
Het schansspringen schoot niet op vanwege de wind en toen herinnerde ik mij dat ik over 14 dagen een bijeenkomst heb van het breimachinegroepje. Het breimachinegroepje is een groep vrouwen die weten hoe de breimachine werkt maar die het leuk vinden om regelmatig met elkaar samen te komen om nieuwe projecten en technieken met elkaar te bespreken. Alleen is het dan wel handig als je ook een project hebt om te laten zien. Daarom snel de breimachine naar beneden gehaald, een patroon herrekend en aan de slag. Gisteren in 4 uur tijd een achterpand en 2 mouwen gemaakt en vandaag de voorpanden en de kraag.

Het breien met de machine gaat snel (als je de proeflapjes al klaar hebt) maar de afwerking en het in elkaar zetten kost meer tijd dan bij handbreiwerk. Maar het voordeel van de breimachine (voor mij dan) is dat je hele fijne dingen kunt maken, vergelijkbaar met pen 2 √† 2,5 in een redelijk rappe tijd  :-) . En ik hou van dat hele fijne breiwerk, zachte wol die heel soepel valt.
Ondertussen alvast kijken naar de andere wol die ik in de breimand heb zitten en daar alvast de proeflapjes voor maken zodat ik voor de volgende keer al iets klaar heb voor een ander project. Het is nog best ingewikkeld om de juiste projecten voor de juiste wol te kiezen. Ik heb in oktober een leuk vest gezien in een winkel in de stad, maar heb op internet nog geen vergelijkbaar patroon gevonden.
Maar nu nog even hard werken zodat ik dit vest over 14 dagen klaar heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten