woensdag 26 januari 2011

Stand van zaken

Het is inmiddels 2 weken geleden dat ik enigszins gestressed een lijst maakte van dingen die ik binnen redelijk afzienbare tijd voor elkaar moest krijgen. Het leek me een mooi moment om te kijken wat ik daarvan inmiddels klaar had en wat er is blijven liggen. En als ik dan toch bezig ben met terug kijken, laat ik dan ook eens zien wat ik er aan extra's bij geregeld heb. Dat is nooit de bedoeling, maar op de 1 of andere manier kan ik het niet laten.

- Het in elkaar zetten van mijn vest wat ik op de breimachine heb gemaakt. Dat is (net) niet afgekomen. Ligt dus nog op verdere afwerking te wachten. Ben inmiddels wel begonnen met het breien van sokken voor Man en een proefproject met de gekochte wol. En ik heb beloofd om het patroon van de omslagdoek op mijn blog te zetten. Ik had gezegd deze week, maar dit weekend ben ik veel uithuizig, dus dat wordt een week later.
- Mijn wanten zijn beiden klaar. Alleen heb ik ze nu niet meer nodig want met dit weer kan ik zonder. Dus die is van de lijst af.
- Ik kon verder met de internetopdracht van mijn vriendin. Daar heb ik nog niets aan gedaan. Eerlijk gezegd was dat ook al weer een beetje naar de achtergrond gezakt. Dan is het toch erg handig om een blog te hebben :-).
- De brainstormbijeenkomst in geweest en nee, ik had geen tijd om het voor te bereiden. Maar er komt waarschijnlijk een hoop achterweg en dat komt voor voorlopig bij mij binnen. Daar ga ik het druk mee krijgen.
- Ik heb 1 beha gemaakt en de andere beha aangepast. Er moet nog 1 beha gemaakt worden maar daarvoor wacht ik op een reactie op de beha die ik net gemaakt heb. Dus voor voorlopig staat het maken van een beha niet meer op de lijst.
- Mijn oud-naailerares heb ik nog steeds niet gebeld en het patroon heb ik ook nog niet getekend. De reden waarom ik nog niet gebeld heb, is vooral omdat ik haar alleen maar 's middags kan bellen. Voor zover ik dan thuis ben, ben ik 's middags gewoon druk bezig en als ik er aan denk is het al weer te laat.
- De dingen die ik voor de stichting moest doen, zijn gedaan. Maar inmiddels liggen daar alweer allerlei andere klussen voor. Afhankelijk van wat er verder in mijn leven gebeurd, ga ik daar morgen maar eens over bloggen. Het zal vast helpen om mijn gedachten op een rijtje te zetten.
- De huiswerkopdracht Frans heb ik opnieuw gemaakt en ingediend en ik had een 8,5!!!. Ben ik heel blij mee :-). De 3 hoofdstukken die ik deze maand nog had willen doen, heb ik niet gedaan.
- Nieuw op de lijst: de vele voorbereidingen voor de komst van de chinchilla's. Twee weken geleden wist ik nog van niks en vrijdag wordt ons huishouden uitgebreid met 3 wollige wezentjes.

Terugkijkend heb ik het er niet zo heel erg slecht vanaf gebracht. Maar het is ook duidelijk dat ik de boel iets gestructureerder aan moet gaan pakken. Vooral ook omdat ik merk dat ik wel erg veel behoefte heb aan rust en tijd voor reflectie. En nee, dan moet ik niet zodra ik in rustig vaarwater ben beland uit angst voor verveling aan een tak gaan hangen waardoor er weer enorme stroomversnellingen gaan ontstaan :-).

2 opmerkingen:

 1. Hoi Stuiterbolletje, van mijn kippen is gewoon domme pech hoor want het schijnt wel een sterk ras te zijn.
  Hoeveel chinchilla s krijg je?
  Het zijn inderdaad hele gevoelige diertjes zo lief en zo mooi. Dat gevoelige dat is wat mij tegenhoud want ik heb altijd heel veel stress in mijn lijf. Mijn hond en katten zijn daardoor best angstig geworden en dat vind ik heel erg. Ik schrik bijvoorbeeld heel snel en als hier de deurbel gaat schrikken de katten zich ook wezenloos omdat ik dat ook doe.
  Ik ben heel beneiuwd naar je chins hoor. Helène

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk niet dat je je schuldig moet voelen dat je jouw stress en angsten op jouw beesten overdraagt. Je zorgt enorm goed voor ze en ze weten dat je van ze houdt en ik denk dat dat het meest belangrijke is. Maar ik kan me indenken dat er bepaalde dieren zijn die je dan beter niet kan nemen. En dat getuigd van zelfinzicht en dat is veel waard. Niet iedereen heeft dat.

  BeantwoordenVerwijderen