maandag 17 januari 2011

Het monster :-)

Ik begin met alvast excuses aan te bieden voor de slechte kwaliteit van de foto. Het moest snel want het beest wou niet stil blijven zitten ;-), de foto is door het raam genomen en de batterij van mijn camera was ineens op.
het monster
Het is al weer een paar jaar geleden dat Man en ik een deal hebben gesloten met de kat van de achterburen (dat is niet de kat van de foto). Onze eigen kat was oud en ziek en de enige manier om haar te laten eten was haar brokjes weken in water. Wat ze niet op at, gooiden we in de tuin voor de kraaien en eksters. Totdat we tot de ontdekking kwamen dat elke morgen een wit met grijze kat al op ons zat te wachten om zich over het voer te ontfermen. We noemden haar Poekel en sloten de volgende deal: zij mocht eigenaar zijn van onze tuin en had daarbij de plicht om alle andere katten uit onze tuin te weren en in ruil daarvoor kreeg zij het eten van onze oude kat. Na het overlijden van onze kat, hebben wij de deal gewoon voortgezet, dus elke ochtend zit Poekel al op ons te wachten en krijgt ze een paar kattebrokjes. Alleen houdt zij zich steeds minder aan haar gedeelte van de afspraak.
De laatste paar maanden zitten er regelmatig andere katten bij ons in de tuin, een rode en een roodwitte (zie foto). En met name de roodwitte, maar die rode ook een beetje, heeft in de gaten dat Poekel elke ochtend wat brokjes krijgt. Die roodwitte is voor niets of niemand bang en zo brutaal als de pest. Dus die is slim en ligt in hinderlaag te wachten totdat Poekel haar brokjes krijgt en slaat dan toe, het monster. Hoewel ik bij toeslaan haar nog teveel eer toeken. Poekel blijkt namelijk een lafbek te zijn. Zelfs als ik haar help om haar brokjes tegen monster te verdedigen, staat ze toch toe dat monster zich van de brokjes meester maakt. Ik moet wel eerlijk vertellen dat het roodwitte monster zich ook niet echt liet verjagen, inderdaad voor niets of niemand bang :-).
En nu sta ik voor een vreselijk dilemma. Na 2,5 jaar ben ik gehecht geraakt aan Poekel en ik zou het wel erg jammer vinden als ze uit onze tuin zou verdwijnen. Aan de andere kant ben ik wel erg gecharmeerd van het brutale karakter van het roodwitte monster. Ik weet bijna zeker dat het roodwitte monster zich beter van zijn deel van de deal gaat houden dan dat Poekel dat nu doet.
Voor morgen ga ik maar eens een functioneringsgesprek met Poekel voeren en een proeftijd afspreken. Dan heb ik van mijn kant alles eraan gedaan en mag ik de overeenkomst met Poekel eenzijdig opzeggen. Zo gaat dat ook in de "grote mensen wereld". Maar het liefste zou ik willen dat Poekel en monster vriendjes zouden worden en dat ik ze allebei kan hebben.

1 opmerking:

 1. beste stuiterbolletje via zoeken kwam ik op de foto terecht
  het zit namelijk zo dat ik zelf mijn kat vermist en deze er heel veel op lijkt
  per toeval kwam ik nu deze foto van u tegen
  mijn vermissing is al sinds augustus 2010
  en ik zoek nog steeds
  en blijf hopen uiteraard
  garfield heeft een rose neus met een wit masker
  en naast zijn neus recht een rood vlekje als je em aankijkt
  ik hoop van u te horen vr gr judith
  http://link.marktplaats.nl/532895312

  zou u aub willen kijken of het garfield is

  BeantwoordenVerwijderen