dinsdag 4 januari 2011

Ik ben nog steeds een stresskip

Kennelijk ben ik wel intelligent maar niet in staat van "fouten" te leren. Zat ik vorige week, tegen beter weten in, te hopen op een reactie op mijn sollicitatie (die waarvan ze graag scans van mijn diploma's wouden hebben), nu heb ik mij een hele maandag ellendig gevoeld omdat het uitzendbureau niet direct belde. Ik heb in ieder geval mijn maag daardoor wel "lekker" gevuld met koekjes, chocolade en chips. De baan lijkt me leuk, ik ben geschikt voor het werk, het bedrijf is een bedrijf waar ik graag voor zou willen werken, dus waar wachten ze nog op ;-).
Het vervelende is alleen dat het me zo bezig houdt dat ik aan andere dingen niet toekom en dat ik daardoor zo ellendig in mijn vel zit dat het voor Man ook niet echt gezellig is. Het is het nog niet zo eenvoudig om geen stresskip te zijn.
Nu we het dan toch over sollicitaties hebben, kan ik ook wel een update geven van de stand van zaken tot nu toe.
Van 1 sollicitatie heb ik een mail gekregen dat ik boven op de reservestapel lig. Ik ben blij dat ik op de reservestapel lig en niet direct ben afgewezen. De functie leek me leuk en het bedrijf ook, maar het was ook duidelijk dat ik overgekwalificeerd was voor het werk en dat als ze mij na 2 jaar geen nieuwe uitdagingen zouden kunnen bieden, ik niet de meest geschikte persoon voor de functie zou zijn.
De vacature waar ik over teruggebeld zou worden: ja er is teruggebeld, 1 week later. Helaas waren we net op dat moment druk bezig met verhuizen van het kantoor en kennelijk had die mevrouw daar even geen begrip voor. Daardoor had ik onvoldoende informatie om een sollicitatiebrief te schrijven, dus die vacature heb ik laten lopen.
En dan lag er nog een vacature via een ander uitzendbureau voor uiteindelijk 16 uur per week. Het koste moeite om de intercedent te overtuigen dat de woon-werkafstand geen enkel probleem zou zijn. Ik heb daar vorige week nog een mail achterheen gestuurd, maar ook daar tot op heden geen reactie op gekregen.
Er liggen op dit moment op mijn bureau nog 2 vacatures waar ik informatie over op wil vragen. Met een variatie op mijn broer: als je een rood dieselautootje bent, moet je niet gaan solliciteren op een vacature waarin ze een gele benzineauto zoeken. Dan kun je beter je tijd anders besteden.

Verder ontdekt waarom ik op mijn laatst ingezonde huiswerkopdracht Frans, geen cijfer heb gekregen. Het was zo slecht gemaakt dat ik het over moet doen. En dan te bedenken dat iedereen, zelfs Fransen, mij complimenten geeft over het gebruik van de Franse taal en ervan overtuigd is dat mijn Frans zo goed is dat ik in Frankrijk zou kunnen wonen en werken ;-).

2 opmerkingen:

 1. Wat is stresskip in het frans of stuiterbolletje?
  Poule stressé of zoiets?
  Waarom zijn wij vrouwen zo snel gestresst? Mannen zitten zoveel makkelijker in elkaar dan wij.
  Leuk dat je op mijn weblog reageerde en ik ben gelijk bij jou gaan kijken dat snap je wel. Ik wens dat je snel een reactie krijgt op je sollicitatie. groetjes en fijne dag. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben bang dat ik de Franse vertaling schuldig moet blijven. Maar ik heb een goede vriendin in Frankrijk wonen en ik zal het haar eens vragen.
  Misschien zijn vrouwen te snel betrokken en daardoor ook sneller gestresst. Alweer een onderwerp op de lijst om over te bloggen. Ik ga het nog eens druk krijgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen