vrijdag 31 december 2010

Nog even 2 dingen op de valreep

Ingrediënten voor een NIET gezellig etentje:
- een lijst met onderwerpen waar je niet over mag praten
- minstens 2 mensen die door die onderwerpen waar niet over gesproken mag worden, behoorlijk gestresst zijn.
- 3/4 van de aanwezigen vinden dat het echt heel erg gezellig moet worden want dat hebben ze wel verdiend (hangt samen met de voorgaande 2 punten)
- 2 oude mensen die eigenlijk niet meer op een menswaardige manier aan het eten deel kunnen nemen, maar niemand die ze tegen zichzelf beschermen
Jammer dat mensen niet snappen dat dit juist het tegengestelde effect bereikt.
Maar het toetje (pardon, dessert) was heel erg lekker.

En het tweede wat mij al een tijdje verbaast:
Nieuwjaarsrolletjes met slagroom. Natuurlijk is zelfgeklopte slagroom het lekkerst, maar als je snel kunt eten is zo'n spuitbus ook acceptabel. Helaas hebben de A-merken besloten de spuitmond te veranderen. Dat levert mooiere toefen slagroom op maar die spuitmond is nu niet meer geschikt voor het vullen van nieuwjaarsrolletjes. De regionale media (kranten, tv, radio) besteden er uitgebreid aandacht aan en komen zelfs met oplossingen om het probleem te verhelpen, zoals het verknippen van een ballon (alleen jammer van het rubbersmaakje). De huismerken hebben nog wel de oude spuitmond dus geschikt voor het vullen van de rolletjes.
Waar ik dan niet bij kan: zet de plaatselijke supermarkt de dozen met nieuwjaarsrolletjes en de spuitslagroom die niet geschikt is om die rolletjes te vullen in 1 verkoopmand. Als er al een mogelijkheid zou zijn om de verkoop van het huismerk te stimuleren, dan was het deze gelegenheid wel: met ons huismerk vult u de rolletjes als vanouds!
Ben trouwens wel benieuwd hoe al die mensen dat morgen gaan doen als ze tot de ontdekking komen dat ze spuitslagroom met een verkeerde spuitmond hebben gekocht. Een verborgen camera had me wel heel leuk geleken :-)

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2011 waarin dromen en wensen gestalte krijgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten