donderdag 20 januari 2011

Van alles en nog wat

Vandaag een blog over van alles en nog wat.
Om te beginnen lag er nog een vraag wat "stuiterbolletje" en "stresskip" in het frans is. Een stuiterbolletje kennen ze niet, maar een stuiterballetje wel: petite balle rebondissante. Ook stresskip is daar een onbekend fenomeen (zal vast komen door die beroemde/beruchte Franse slag). De vertaling die daar het dichtste bij in de buurt komt is: boule de nerfs of sauter le stress.
Ik ga verder met de bekentenis dat ik dinsdag ben gezwicht voor 10 bolletjes wol. Omdat we daar geen budget voor hebben dit jaar heb ik ze van mijn spaargeld betaald, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat mijn spaargeld opgaat aan "frivoliteiten".
Afgelopen maandagavond had ik breimachinebijeenkomst en daar kregen we een patroon van een hele mooie omslagdoek en die moest en zou ik maken en hebben. Dinsdag mijn wolmand op de kop gezet en eigenlijk qua kleur geen wol die daar geschikt voor zou zijn. Op weg om Man op te halen voor de chinchilla-opvang kwam ik langs een wolwinkel. En toen kon ik het niet laten. Aan de ene kant sta ik te popelen om aan mijn mooie omslagdoek te gaan beginnen (als hij klaar is, plaats ik wel een foto) en aan de andere kant schaam ik mij voor mijn zwakte en voel ik me schuldig voor het "verkwisten" van spaargeld. De breipennen waren overigens wel nodig, maar ik heb waarschijnlijk de verkeerde maat gekocht. Dat moet ik nog even uitzoeken.

Valhalla schreef er al over in haar blog van gisteren (http://www.ikgahetandersdoen.blogspot.com/): consuminderblogs waarin iemand zeer enthousiast doet over een besparing van € 0,05 cent op een levensmiddel. Ik stond voor hetzelfde dilemma gisteren in de supermarkt. Alle benodigdheden kon ik kopen in de desbetreffende supermarkt, alleen is de melk daar € 0,03 duurder dan bij een andere supermarkt. 2 pakken melk per keer is € 0,06 per week, is ongeveer € 3,00 (vakanties ed niet gerekend) per jaar. Is dit het waard om, alleen voor melk, naar een andere supermarkt te gaan? Aan de andere kant is het natuurlijk wel 2 ijsjes als tractatie na een "gratis" dagje uit. Mijn hekel aan winkelen heeft het gewonnen en ik heb de "dure" melk meegenomen.

Ik ben eindelijk begonnen met het inlossen van een belofte aan Man. Toen ik net begonnen was met sokkenbreien vond ik het wel het toppunt van "houden van" om voor hem sokken te breien. Man dus naar de wolwinkel (ja dezelfde) om wol te kopen, zo'n 4 jaar geleden. Gisteren eindelijk begonnen met breien om deze belofte in te lossen. En daar dus die breipennen voor nodig. Alleen brei ik de sokken op rondbreinaald 3 en dit is 2,5. Nu gebruik ik deze pennen alleen voor de hak en het laatste stukje van de voet. Ik ben nu aan het uitzoeken in hoeverre die 0,5 verschil veel uit zal maken. Het lijkt mij namelijk geen gek idee om ook pennen 2,5 in mijn bezit te hebben.

Mijn mailaccount is, ondanks de berichten van afgelopen zondag, nog steeds niet gereanimeerd. De aanvraag is in bewerking, zeggen ze dan. Inmiddels wordt het echter wel erg lastig zo.

En om vrolijk te eindigen: het lijkt erop dat mijn net gekochte wandelschoenen weer boven water zijn. Gisteren stond de sportschool op het antwoordapparaat dat er een paar wandelschoenen was ingeleverd. (ik ben heb nog niet door hoe ik kan linken naar een eerder bericht, maar 2 week geleden had ik wandelschoenen gekocht en die waren binnen 4 uur weg omdat iemand in de sportschool ze per ongeluk mee had genomen).

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er gezellig uit die bolletjes wol! Daar gaat zeker een hele mooie omslagdoek uit komen. Zou je a.u.b. het patroon op je blogje willen zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een patroon wat ik gekregen heb voor de breimachine. Ik weet niet of je daar wat mee kunt? Ik zal kijken of ik van de week nog een poging kan wagen om het patroon te maken, dan plaats ik het patroon met een foto erbij. Dat is wel zo mooi.
    Ik heb nog wel wol liggen (zie de blog van vandaag).

    BeantwoordenVerwijderen