donderdag 13 januari 2011

Slecht pleegmoederschap

De foto is misschien niet helemaal duidelijk (het maken van foto's heb ik nog niet echt onder de knie), maar dit is een stekje wilde munt.
Het plaatsen van foto's heb ik ook nog niet onder de knie, kom ik nu achter. Maar ik dwaal af.

Dit stekje staat sinds 13 december bij mij in de keuken en hoe ik ook mijn best doe om het stekje een zo welkom mogelijk gevoel in mijn huis te geven, hij vindt het niet leuk bij mij. Voor zover op de foto te zien verdorren de blaadjes, de topjes, en de puntjes van de blaadjes en ik weet niet wat ik kan doen om hem in leven te houden.
Het weer is er nog niet naar om hem in een pot buiten neer te zetten (dat is uiteindelijk de bedoeling) en als het zo doorgaat is dat ook meer nodig.
Nu heeft de vorige eigenaresse gezegd, dat als ze ooit nog weer eens een stekje van de plant terug wil hebben als ze er aan toe is. Dus de verantwoordelijkheid drukt nu zwaar op mijn schouders ;-).
Wie helpt mij met tips en trucs. Ik hou de grond vochtig maar niet te en ik praat bijna dagelijks tegen hem :-).

6 opmerkingen:

 1. Haha, die herken ik! Bij mij stond 'ie trouwens gewoon buiten. En het is pepermunt, geen wilde munt. Ik heb nog meer mogelijkheden voor stekken, dus maak je geen zorgen en relax!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bolletje, ik ben zo benieuwd naar je afspraak met Ellen. Ik heb begrepen dat het hele bijozndere en gevoelige diertjes zijn. Ik hoop dat het wat wordt. fijne avond Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eveline: dank je wel voor het wegnemen van de immense verantwoordelijkheid die op mijn schouders was gelegd :-).
  Ik ga morgen even kijken of ik een plantenbak vrij heb en dan mag de pepermunt zich verder in de tuin vermaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pourqoi Pas: ik blog er dinsdag over, als ik er geweest ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leg je handen eens om de pot en verbeeld je dat jouw energie door je handen heen de pot ingaan en dat de plant zich voedt aan jouw energie.
  Dit is een soort reiki waar mijn bijna doodplantjes die in mijn huis komen wel bij varen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je wel voor de tip. Ik zal het zeker gaan proberen, hoewel mijn gevoel mij zegt dat het gewoon een buitenplantje is, dat zich binnen diep ongelukkig voelt (alleen kon het vanwege het weer toen niet naar buiten).

  BeantwoordenVerwijderen