maandag 24 januari 2011

Zie je wel

Krijg ik een reactie op mijn mooie wol, moet ik bekennen dat de wol misschien wel geschikt is voor een breimachine maar niet voor een fijnbreier en die heb ik natuurlijk. Zoals ze dan hier zeggen: God straft onmiddelijk. Dat krijg je ervan als je wol koopt terwijl je er eigenlijk geen geld voor hebt ;-). Ik had al 2 bollen op een koon gezet, dus die kan ik niet meer terugbrengen. En de wol blijft nog steeds hartsikke mooi. Dus met de wol die toch niet meer terug kan, ben ik nu even aan het kijken hoe het als handbreiwerk eruit gaat zien. Dat bepaalt of ik de resterende wol terug ga brengen of niet. Vervolgens met een gele mohairachtige wol geprobeerd de omslagdoek te breien, knalt hij bij de vierde toer er 3 steken af. Vanwege de lussen die in het patroon zitten, was dat niet meer te herstellen. Het was gisteren dus geen omslagdoeken-dag.
Ik ga wel proberen deze week met sokkenwol (dat doet het altijd goed op de breimachine) een kleine proef te maken, zodat ik aan het verzoek van een patroon kan voldoen en er dan ook een plaatje bij heb.

Hiernaast zie je een stukje van mijn werkgedeelte boven. Zoals al eerder gezegd, hebben mijn man en ik ieder een eigen woon/slaap/werkdeel. En nee, ik had niet opgeruimd ;-). Mijn werkgedeelte meet ongeveer 3,5x3m. Daar staat een kledingkast in, een klein boekenkastje voor administraties en dergelijke (beiden niet te zien op de foto). Verder een tafel van 160x80, de breimachine, een wolmand en omdat ze nu eenmaal over zijn 4 stoelen en een bureaukruk. De zijwanden zijn ongeveer 150cm hoog. En nu moet daar dus ook nog een chinchillakooi bij. Die kooi heeft een puntdak en is op zijn hoogst 175cm, zo'n 60cm diep en 120cm breed. Het zal nog flink passen en meten worden om alles een plek te geven. Ik ben er nog niet uit hoe ik dat allemaal het beste aan kan pakken. Het enige wat ik zeker weet is dat ik vrijdag tegen 15.00 uur bij de opvang sta en zo'n 2,5 uur later met 3 chinchilla's en een grote kooi weer thuis ben. En dan moet alles klaar zijn. Ik vind niet dat ik het kan maken om die beestje langer dan strikt noodzakelijk in de reismand te laten zitten. Maar vrijdag voelt al wel als heel erg snel, HELP!!

2 opmerkingen:

 1. Dag Stuiterbolletje, wat een pech voor je met die mooie wol. Doe geen moeite voor mij voor een patroon. Ik heb geen breimachine. Kun je de wol niet gebruiken voor een gehaakte omslagdoek? Daar zijn zoveel mooie voorbeelden van te vinden op internet. Je werkkamer ziet er gezellig uit. Succes met de verhuizing van je chinchilla's.
  Groeten,
  Mariet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet echt van gehaakte kleding. Op de een of andere manier heeft haken voor mij een bepaalde grofheid in stijl die ik met breiwerk niet heb.
  Ik ga toch het patroon op mijn blog plaatsen. Misschien dat anderen er iets aan hebben, en wie weet ben je zo creatief dat je het patroon om kan batterijen naar iets soortgelijks voor normale pennen.

  BeantwoordenVerwijderen