donderdag 8 november 2012

Wie weet er meer van?

Ik ben niet goed in zoeken op internet en ik ben ook niet op de hoogte van de huidige pensioenregelgeving. Daardoor zit ik al een tijdje te zoeken naar het antwoord op een vraag. Ik hoop dat jullie er misschien meer van weten.

Mijn tante krijgt van diverse kanten te horen dat ze, na het overlijden van mijn oom, recht zou hebben op een extra pensioenuitkering van "3x bruto=netto". Als we doorvragen blijkt niemand precies te weten hoe de vork in de steel zit, maar kennelijk heeft iedereen er wel over gehoord. Zelfs de vriend die mij geholpen heeft met de begroting voor 2013 wist dat er zo'n regeling bestond, hoewel ook hij er niet het precieze van afwist.

Ik heb er niet veel zin in om het pensioenfonds te bellen en er naar te vragen zonder dat ik weet waarover ik het heb. Het lijkt er op dit moment namelijk niet op dat er een extra uitkering gaat plaatsvinden. En ik ben bang dat ik met het beruchte kluitje in het riet gestuurd word als ik niet op details weerwoord kan geven. Gezien de huidige financiële situatie bij veel pensioenfondsen kan ik me indenken dat ze niet happig zijn op uitkeringen waar ze onderuit kunnen komen (nee, veel vertrouwen heb ik op dit moment niet in dit soort instanties). Toen mijn vader overleed heeft de SVB mijn broer en mij een extra maand uitkering door de neus geboord waar ik te laat achter kwam.

Dus voordat ik ga bellen, wil ik eerst informatie (het liefst met een betrouwbaar internetadres). Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

3 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat er recht bestaat op 3 keer een pensioenbetaling, en al helemaal niet dat bruto dan netto zou zijn. Kijk eens hier:
  http://www.svb.nl/int/nl/aow/overlijden/iemand_overleden/ en http://www.uitvaartinfotheek.nl/bijzonderheden/financien.html.

  Er kan wel als iemand nog loon uit dienstbetrekking krijgt door de desbetreffende werkgever een overlijdensuitkering worden verstrekt, die inderdaad bruto = netto kan zijn, mits er niet meer dan 3 maandsalarissen als overlijdensuitkering worden verstrekt. Maar daar is de werkgever niet toe verplicht. Verplicht is slechts 1 maand.
  Zie ook http://www.uitvaart.nl/infotheek/kosten/overige-financiering/overlijdensuitkering-werkgever

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Persoonlijk vond ik het ook te mooi klinken om waar te zijn. Maar als iedereen dat roept, dan ga je toch twijfelen.
   Dank je wel voor de sites, ik ga kijken.

   Verwijderen
 2. Hi Stuit, ik heb er ook nog nooit van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen