zondag 4 november 2012

Ik weet nog niks

De eervolle vermelding gaat naar Lenn. Zij wist te melden dat het dingetje op de foto gebruikt wordt als verzwaring van het gordijn. Ik had nog nooit in mijn leven een "gordijnloodje" met gaatjes gezien en daaroor zat ik er zelf in eerste instantie raar tegenaan te kijken. Inmiddels heb ik het dingetje weer in het gordijn bevestigd.

Afgelopen vrijdagmiddag was het gesprek tussen de collega van mijn broer en het bedrijf dat de vacature open had staan. Vrijdag hoorde ik niets en de hele zaterdag ook niet. Ik zat inmiddels tegen het plafond van de stress en wist niet of het een goed teken was dat ik niks gehoord had of niet. Ik wist dat ik de collega van mijn broer zaterdagavond op een verjaardag bij mijn broer zou zien, dus dat ik uiterlijk zaterdagavond bijgepraat zou worden.

De uitkomst van het gesprek van vrijdag is dat het op dit moment nog onduidelijk is. Het gaat om een nieuw te creëeren functie en de eerste poging van het bedrijf om die functie vorm te geven is gestrand omdat de persoon die ze aangenomen hadden niet voldoende werk naar zich toetrok. Dus het management zit zich af te vragen of ze nog een poging gaan wagen of dat ze een technicus aannemen en dan toch zelf de algemene taken blijven doen. Collega, Broer en ik vinden dat natuurlijk het domste wat ze kunnen doen, dus we blijven naar manieren zoeken om mij daar op gesprek te krijgen. Collega en Broer zijn van mening dat ik voldoende capaciteiten heb om het management over te halen het met mij te proberen als ik eenmaal op gesprek ben.  Maar dan moet dat gesprek er natuurlijk wel komen.

Het positieve is dat mijn CV niet direct als ongeschikt in de prullenbak is verdwenen. Dus er is nog hoop. Maandag hoor ik waarschijnlijk meer en dan heb ik ook mijn zeer gewaagde voorstel nader uitgewerkt. Als zij iemand willen die van aanpakken weet en initiatief toont, dan kunnen ze dat krijgen. Soms moet je buiten gebaande paden treden om te krijgen wat je wilt.


Ik stuiter niet meer zo erg als in het begin van de week, waarschijnlijk ook omdat ik met mijn, nog nader uit te werken, voorstel zelf de touwtjes voor een deel in handen neem. En dat voelt wel lekker.

4 opmerkingen:

 1. Soms moet je buiten gebaande paden treden om te krijgen wat je wilt" Dit ruikt naar corruptie en voordringerij. Via je broer een baan regelen voor jezelf terwijl je c.v. niet voldoende aansluit aan de de baan? Wat met de andere mensen die momenteel zonder werk zitten en wel aan alle eisen voldoen voor deze bedrijf? Ze hebben het nakijken omdat hun broer niet daar werkt?
  Protectionisme eerste klas en nog goedgepraat ook!!! En dan hebben we het over Griekenland of over de Oostbloklanden - foeifoeifoei...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn CV sluit wel degelijk aan bij wat het bedrijf vraagt, dus ik ben gekwalificeerd voor het werk. Daarnaast werkt mijn broer niet in het desbetreffende bedrijf en hij zou nooit de reputatie van zijn eigen bedrijf in de waagschaal stellen om een niet geschikte kandidaat voor te stellen.
   Jouw voorstelling van zaken komt niet overeen met de werkelijkheid.
   En hoe spijtig het voor jou ook mag klinken, maar 10% van de vacatures komt daadwerkelijk op de markt beschikbaar. De overige 90% wordt vervuld door netwerken. Daarom wordt op sollicitatietraining zoveel aandacht aan netwerken besteedt.
   Als laatste: ik kan nog zo gekwalificeerd zijn, als er geen klik is met de mensen voor wie ik zou kunnen gaan werken, dan gaat het ook voor mij niet door.

   Verwijderen
  2. Goed zo! Laat je niet op je kop zitten, zéker niet door een anoniem iemand. Foeifoeifoei!!!

   Verwijderen