zondag 11 november 2012

Geradbraakt maar het was wel gaaf!

Het is nu zondagmorgen rond 09.30 uur en ik doe een dappere poging mijn hoofd rechtop te houden en mijn ogen open. Dat valt niet mee na maar zo'n 5 uur slaap en als ik denk aan de dag die voor mij ligt, zakt de moed me wel een beetje in de schoenen. Maar als ik denk aan het feest van gisteravond gaan mijn ogen weer helemaal stralen, dus het afzien van vandaag wordt wel meer dan goed gemaakt.

Ik was jong in de tijd dat de discotheken steeds groter en groter werden. Alleen heb ik er hooguit 2x een disco van binnen gezien. Wil dat zeggen dat ik in mijn tienerjaren "zielig" elk weekend thuis zat? Integendeel. Op school werd ik gepest omdat ik anders was en geen zin had om mij aan te passen maar er waren zat plekken waar mijn anders zijn gewaardeerd werd, zelfs essentieel was. Eén van die plekken was de dansschool.

Mijn ouders vonden het verplicht bij de opvoeding horen dat mijn broer en ik dansles kregen. Als oudste van de 2 beet ik de spits af. Uit protest heb ik 10 van de 15 lessen volgehouden dat ik er niks aan vond maar vanaf de eerste les was ik verkocht. Het dansen heb ik 7 jaar volgehouden, inclusief af en toe een danswedstrijd. Dus in het weekend was ik op de dansschool te vinden, samen met een groep leeftijdsgenoten die ook wegzwijmelden bij mooie slowfox-muziek. Heel soms gingen we wel eens ergens anders heen maar niemand had echt de behoefte om wekelijks naar een disco te gaan.
Het fenomeen disco is mij dus redelijk onbekend maar gisteravond heb ik een beetje ervaren hoe het zou zijn geweest (hoewel dat natuurlijk nooit te vergelijken is omdat ik nu een heel andere leeftijd heb dan toen).


Twee keer per jaar organiseert de sportschool een disco-avond met een voormalig top-dj van een ooit gerenomeerde discotheek, die nu allang het loodje heeft gelegd. Elke keer ben ik van plan om heen te gaan en elke keer komt er wat tussen maar deze keer is het gelukt. Een vriendin van mij houdt ook van dansen en die had wel zin om mee te gaan. En het was gaaf!!! Het dansen op muziek uit de jaren 60 en 70 was echt lekker en ontspannen. Ik kreeg nu op een andere manier contact met een aantal bekenden van de sportlessen en er waren zelfs bekenden uit onze straat.
Het begon om 21.30 uur en mijn vriendin en ik zijn tegen 00.30 uur weggegaan. Het is lang geleden dat ik het zo laat heb gemaakt. Ik heb mijn vriendin naar huis gereden en was zelf tegen 01.30 uur thuis. Omdat ik het in bed niet warm kon krijgen, ben ik pas tegen 03.15 uur in slaap gevallen en nu zit ik dus geradbraakt achter de pc. Ik zal nog wel een paar dagen de gevolgen van deze avond stappen merken maar hoelang het ook duurt voordat ik weer hersteld ben, het is het meer dan waard geweest.

2 opmerkingen:

  1. Het klinkt super! Als je vanmiddag op de bank ligt met een boekje zullen je ogen ook wel dichtvallen, zo kun je wat inhalen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt als een superavond. Inderdaad is zoiets het wel even waard, ook al voel je jezelf maar zo-zo...

    BeantwoordenVerwijderen