maandag 19 november 2012

Bijna zeker

Vanmorgen parkeerde ik mijn autootje bij de bouwkeet voor mijn sollicitatiegesprek. Bij binnenkomst zaten zo'n 5 mannen aan een tafel aan de koffie. Ik nam met mogelijk toekomstige baas aan een witte plastic tuintafel plaats die in een ruimte ernaast was neergezet. 2,5 uur later stond ik weer buiten en was het vooral mogelijk toekomstige baas die aan het woord was geweest. Eigenlijk had hij vorige week na het telefoongesprek al besloten dat ik de perfecte kandidaat was en ging het er nu vooral om of ik het in een bouwkeet met in totaal 2 mannen zag zitten. Met mij erbij zijn we met z'n drieën dus ik heb geen idee wie die overige mannen waren die aan de tafel zaten toen ik binnenkwam.

Mogelijk toekomstige baas heeft grote plannen met het bedrijf wat hoognodig geprofessionaliseerd moet worden en wat moet groeien. Hij is ervan overtuigd dat ik de juiste persoon ben om die groei mee te realiseren en uiteindelijk is het de bedoeling dat er zoveel groei komt dat ik mijn eigen "bedrijfje" binnen het bedrijf ga krijgen. Met andere woorden, er zal een moment komen dat ik voor een onderdeel van het bedrijf baas zal zijn. Voor zover er nog twijfels waren of ik mij na een jaar of 3 zou vervelen, dan was dat wel weggenomen. Dus afgezien van een gebrek aan collega's en het werken aan een plastic tuintafel, zie ik het wel zitten.

Woensdagmorgen heeft mogelijk toekomstige baas een gesprek met zijn baas en dan wil hij mijn aanstelling erdoor jagen met een passend salaris. Hij voorziet daarin geen problemen en hij verwacht dat ik komende maandag kan beginnen. Hij doet niet moeilijk over vrij vragen als mijn inzet optimaal is. Dus ik kan rustig nog dingen voor mijn tante regelen als dat nodig zou zijn en de week vakantie met mijn verjaardag was ook geen probleem.

Maandag beginnen geeft mij de mogelijkheid mijn huishouden om te bouwen naar een "we werken allebei fulltime"-situatie en de nodige aankopen te doen. Een werktas zou bijvoorbeeld wel heel erg handig zijn.

Twijfels zijn er nog steeds. Voor deze baan moest direct beslist worden terwijl ik best wat vergelijkingsmateriaal had willen hebben. Aan de andere kant past dit ook wel heel erg bij mij. Feitelijk ben ik eigen baas en beslis ik zelf hoe ik mijn werk indeel en ben ik niet aan strakke regels en protocollen gebonden. Woensdag heb ik een gesprek met mijn loopbaanadviseur en dan gaan we het allemaal even op een rijtje zetten. En natuurlijk krijg ik woensdag een telefoontje van mijn mogelijk toekomstige baas en krijg ik mijn salarisvoorstel te horen en of ik defiitief maandag mag beginnen.

5 opmerkingen:

 1. Wow, goed gedaan joh! Hoop voor je dat het allemaal snel rond is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed! Gefeliciteerd! Ik ben wel erg benieuwd geworden naar de functie :-). Veel succes deze week met alle drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopeljk krijg je snel duidelijkheid en kun je maandag beginnen! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt, het rond is en dat je kunt beginnen!!

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het komt mij allemaal heel positief over!

  BeantwoordenVerwijderen