zaterdag 27 oktober 2012

Wat zet ik op?

Keuze te over
Vanavond hebben Man en ik een verjaardagsfeestje. Een vriendin wordt 40 en heeft gevraagd of iedereen verkleed wil komen. Feestjes vind ik heel erg gezellig maar feestjes met extra voorwaarden kosten mij enorm veel moeite. Daarnaast komt van haar man het verzoek om iets roze aan te doen. Waarom? Omdat mijn vriendin een hekel aan roze heeft.
Gelukkig ben je, volgens mijn vriendin, al verkleed met een hoedje op je hoofd dus veel werk is het niet. En ik vind het ook niet leuk om spelbreker te zijn, dus Man en ik ga "gewoon" verkleed naar het feestje. Het past ook wel bij mijn vriendin om te vragen of mensen verkleed kunnen komen.

De afgelopen periode ben ik druk bezig geweest om de benodigde attributen bij elkaar te krijgen. Een goede vriend had nog iets aan roze kleding liggen. Ik vond achter de kapstok in de gang nog een heksenhoed met panterprint en mijn broer bleek nog een aantal pruiken op zolder te hebben liggen. Donderdag heeft Man die pruiken opgehaald en nu moeten we gaan bedenken wat we aan en op doen.

De "jackson5"-pruik laat ik nog even liggen. Over 2 weken is er op de sportschool een soul-avond en ook daar is een dresscode, namelijk soul. Ik zou eerlijk gezegd niet weten welke kleding daarbij hoort maar de pruik voldoet wel aan de haardracht van die tijd, dus dan heb ik in ieder geval iets. Ik vind het niet leuk om 2x hetzelfde te dragen, voor vanavond moet er iets anders gekozen worden. (Tips over wat onder dresscode soul valt, zijn welkom.)

Qua kleur past de paarse pruik het best bij mijn kleren (een groene broek met een groen truitje, een roze blouse als jasje en een roze-oranje zijden sjaal), tenminste als de roze blouse past. Aan het passen van kledingstukken ben ik nog niet toegekomen. Als de blouse niet past, wordt het de hoed. In de kleren die mijn vriend mee heeft genomen zit een roze hemdje. Ik weet zeker dat die veel te klein is, maar ik kan hem wel als versiering om de punt van de hoed hangen.

We zullen een enorm gezellige avond hebben maar ik hoop dat ik de volgende keer gewoon weer als mijzelf mag verschijnen.

2 opmerkingen:

  1. Ik hou van verkleedpartijtjes, hoop dat het voor jullie ook een topavond wordt! Ik vind wijde pijpen en jaren '60 jurken heel soul!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die rasta pruik/pet is erg leuk!! Persoonlijk vind ik verkleedpartijtjes echt super. Ik heb dan ook diverse kostuums in mijn garderobe hangen. De pakken zijn van erg goede kwaliteit en gaan lang mee dus ik heb elk jaar weer meer keuze :)

    BeantwoordenVerwijderen