zaterdag 26 februari 2011

Kwarktaart maar dan anders

Gisteren ging ik naar een vriendin, cryptogrammen oplossen. In mijn eentje lukt het niet goed en met z'n tweeën komen we een heel eind. We koken daarbij om beurten en deze keer was het mijn beurt om het eten te verzorgen. Dat is nog niet altijd even gemakkelijk, want het moet zoveel mogelijk voorbereid meegenomen worden (we eten altijd laat) en vervoersbestendig verpakt kunnen worden.

Ik vind het heel leuk om koekjes en taarten te maken, maar omdat huize Stuiterbol maar uit 2 personen bestaat, moet je daarna wel erg veel taart of koekjes eten. Dus zolang ik niet zeker weet of de te maken taart in te vriezen is, sta ik niet al te vaak in de keuken. Voor vrijdag zocht ik een nagerecht en kwam daarbij deze kwarktaart tegen. Omdat mijn vriendin en ik altijd laat eten, leek mij dit wel een goede oplossing: nagerecht en iets voor bij de koffie ineen. Man zag het ook helemaal zitten en zat al te hopen dat er flink veel over zou blijven.

Ik heb wel eens vaker een kwarktaart gemaakt, maar deze moest in de oven en dat was voor mij een nieuwe ervaring. Verder was het niet anders dan anders: een bodem maken van koekjes met boter (in dit geval biscuitjes met een chocoladelaagje), vruchtjes erover (in dit geval frambozen uit de vriezer) en dan de kwarklaag erover schenken (kwark, vanillesuiker, eieren en gewone suiker). Daarna 40min in de oven en af laten koelen. Hij was minder luchtig dan ik gedacht had, maar ik vond de gebakken variant veel lekkerder dan de koude variant. Dus dit recept mag van mij blijven.

Inmiddels zijn er zo'n 7 stukken opgegeten. Man kon gisteren toen ik tegen 23.30 uur thuiskwam, niet wachten en heeft direct een extra groot stuk opnomen. De laatste 3 stukken liggen in alu-folie te wachten en die neemt Man mee als hij morgen bij schoonmoeder op ziekenbezoek gaat. Kunnen ze daar met z'n drieën lekker genieten en even aan iets anders denken dan aan het ziekenhuis.
Nu weet ik echter nog niet of deze taart vriezerbestendig is. Man staat nu al met een big smile in de keuken, blij met de wetenschap dat ik deze taart dus nog een keer moet maken. De vreterd :-).

3 opmerkingen:

 1. haha, hij lijkt mijn man wel.. altijd een reden hebben om lekker te snaaien!! Fijn weekend verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geluk voor man hahaha want deze kun je helaas niet invriezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @singlemam: kennelijk heb jij er meer verstand van dan ik, want jij weet al dat dit niet in te vriezen is. Dan zal ik moeten kijken of ik de hoeveelheid kan halveren. Want 1 zo'n taart in een heel weekend is wel heel erg veel.

  @trudy: ben wel jaloers dat jullie met meer zijn thuis. Dan loont het nog wel eens de moeite om iets in elkaar te draaien.

  BeantwoordenVerwijderen