zaterdag 12 februari 2011

Juffrouw ongeduld ;-)

Sinds gisteren zit ik op hete kolen (misschien dat ik daarom wel een varkentje ging haken in plaats van iets aan mijn opleiding te gaan doen). En dat alleen maar omdat ik een mail verwacht.
Met onze gezamenlijke coach was ik, tussen de relatieperikelen door, ook bezig met een loopbaantraject. Maar vorige week moest ik aan mijzelf toegeven dat de combinatie relatie-werk bij 1 persoon niet werkt. Daarom de knoop doorgehakt en voor het zoeken naar een baan die bij mij past, in wat voor vorm dan ook, een echte loopbaanadviseur in de arm genomen.


Het toeval wilde dat deze vrouw afgelopen donderdag bij ons in het dorp uit eten ging, en dat ze voor die tijd wel langs kon komen. Chique: de loopbaanadviseur komt naar u toe!. Het was een prettig gesprek en ik heb er wel vertrouwen in dat ik met haar het zoeken naar een baan tot een goed einde ga brengen. We hadden afgesproken dat ze mij een offerte zou mailen en de eerste opdrachten die ik uit moet voeren. En nu zit ik dus vol ongeduld op haar mail te wachten. Ik zit op die mail te wachten omdat ik merk dat ik er nu echt aan toe ben om te zoeken naar mijn droombaan en ik wil dus aan de slag (ja, ja ik zit weer te stuiteren ;-) ). 


Met mijn verstand kan ik echt wel beredeneren dat ik die mail niet op vrijdagochtend al kan ontvangen. Ze had donderdagavond een etentje, vrijdag had ze misschien wel andere afspraken en ze moet natuurlijk een offerte maken. Dat gaat niet zo snel. Ze moet daarnaast ook nog de opdrachten uitzoeken die op dit moment het meest geschikt voor mij zijn. Bovendien vind ik dat zij ook recht op weekend heeft (dat is toch wel erg aardig van mij ;-) ). Helaas denkt mijn gevoel daar heel anders over: ik wil die mail en wel NU!!!!!.


Wat zou het leven een stuk gemakkelijker zijn als ik mijn enthousiasme een beetje in zou kunnen tomen. Het zal een hoop stress en kilo's schelen :-)
Man maakt het op dit moment nog even erger door te zeggen dat ik misschien wel een WEEK moet wachten. Daar word ik niet blijer van, dus hij hoopt voor mij dat ik de mail sneller krijg. Daar zit natuurlijk ook een stuk eigenbelang bij, want hoe sneller ik de mail krijg, hoe minder gestrest en chagrijnig ik ben.

3 opmerkingen:

 1. Wachten is vreselijk!
  Gelukkig ben je aan het haken, dat helpt bij mij altijd als ik gestressed ben!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stres stres stres oh oh wat is dat vervelend. Misschien moet je die energie die je daarin stopt in dat varkentje stoppen. Wordt dat vast het mooiste varkentje dat je ooit gemaakt hebt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met wachten. Wachten is vervelend!

  Fijn weekend (:

  BeantwoordenVerwijderen