maandag 6 december 2010

WC op regenwater

Na een bezoek aan de Hobbitstee (ergens in 2008) ligt bij ons thuis het plan om watertanks in te graven, regenwater op te vangen en dan de wc door te spoelen met regenwater en de wasmachine op regenwater te laten draaien. Dat scheelt verspilling van kostbaar drinkwater.
De grootste klus was het graven van een gat in de zware klei, dat groot genoeg was om de tanks te kunnen bergen maar in juli hebben we een afspraak gemaakt met onze hovenier en is die met een graafmachine langs gekomen. Op diverse beurzen en bijeenkomsten met mensen gesproken die er nog meer verstand van hadden dan Man, en sinds gisteren is het zover: de wc spoelt vanaf nu door op regenwater. Ik ben heel trots op Man, dat het hem gelukt is. En ik ben blij dat ik vanaf nu een duurzame bijdrage aan een betere wereld lever :-)
Het enige wat nog niet helemaal werkt zoals zou moeten is de pomp. Die slaat bijna elke 10 minuten aan omdat er ergens lucht in het systeem zit. Maar volgens Man is dat te verhelpen door een slang te vervangen.
Volgend project: het aansluiten van de wasmachine op de tanks, zodat we ook de was met regenwater kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten