woensdag 23 maart 2011

Ik ben, ik kan en ik doe

In reactie op mijn vorige post, schreef Valhalla: "wat vind je niets trouwens?". Daarop heb ik de post nog eens goed doorgelezen en ik vind niets van mijzelf.
Ik ben gewoon ik, niet meer niet minder. Ik vind niet dat ik bijzondere eigenschappen of talenten heb. Niet iets wat eruit springt en dat mij typeert. Behalve dan dat ik een maf mens ben met het hart op de juiste plaats. En sinds een dag energetisch lichaamswerk kan ik er van maken dat ik een STERK maf mens ben met het hart op de juiste plaats. 

Maar net zoals het doel: ik wil gewoon een leuke baan die geld oplevert niet een werkbaar doel is voor een loopbaantraject, is het zijn van een sterk maf mens ook niet concreet genoeg om mee aan de slag te kunnen. Een potentiële werkgever zal het worst zijn of ik een sterk maf mens ben. Hij wil weten of ik doelgericht ben, of ik kan inspireren en of ik gevoel voor details heb (afhankelijk van de functieomschrijving). Vandaar de opdracht om uit 3 lijsten die kwalificaties te halen die op mij van toepassing zijn.

Gisteren, na een halve zak chips, een halve zak drop en 2 flesjes sinaasappelsap, had ik de lijsten tot de helft terug gebracht. Vanmorgen heb ik ze weer een stukje verder ingekort, maar ik ben nog lang niet zover dat ik van elke categorie een top 3 kan samenstellen. Omdat ik ook aan anderen heb moeten vragen dezelfde lijsten over mij in te vullen, heb ik in mijn mailbox nu al 4 lijsten staan. Ik zal heel eerlijk zijn dat ik er stiekem over heb lopen denken om die lijsten te bekijken, een samenvatting te maken en daar dan mijn eigen top 3-s uit samen te stellen ;-). Alleen schiet ik daar niet veel mee op. En aangezien ik dit loopbaantraject doe om er achter te komen wat voor werk het beste bij mij past, heeft het weinig zin om mijzelf voor de gek te houden. Maar het is een enorm zware bevalling. Gelukkig heb ik een goed gevulde voorraadkast :-). Ik hoop de categorie "capaciteiten en talenten" vandaag tot 3 te hebben teruggebracht. Daarna nog 2 categoriën te gaan.

PS: De foto van mijn "nieuwe" auto komt zo snel mogelijk. Omdat ons garagepad op het noorden ligt is de auto nu nog aan het opdrogen. Bovendien staat hij iets te ver naar achteren om er een leuke foto van te maken.

5 opmerkingen:

 1. Je kunt gewoon ALLES heel goed, dat is het. Daarom is het zo moeilijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent in elk geval een talent in drop eten.
  Nou, daar wordt een werkgever toch blij van :)

  En nu serieus:
  Kijk eens naar de wijze waarop je deze lijsten invult. Dat doe je heel serieus, heel zorgvuldig, heel overwegend..
  *hint* ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook moeilijk om jezelf door de ogen van een ander te bekijken, je bent zooo gewend aan jezelf dat het moeilijk is om te zien wat er bijzonder aan is.
  Goed van je dat je er wel naar zoekt!

  ik vind jou trouwens heel eerlijk in je reacties, en heel oprecht. Blijkbaar ben je ook nog bescheiden, en kun je heel goed eten. Niet het perfecte profiel voor een snoepwinkel, maar mensenwerk zou je best goed staan, denk ik!

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet niet meer precies in welke context ik het vroeg hoor, was door een regel die je postte en ik weet niet of we het zelfde bedoelen.

  Jezelf zo (moeten) analyseren, dat is echt een beetje gek vind ik. Sterk en een beetje raar klinkt perfect ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb echt hartelijk om jullie reacties moeten lachen. En ik zal alle suggesties meenemen in het samenstellen van mijn top 3's.

  BeantwoordenVerwijderen