dinsdag 31 mei 2011

Oeps

Elke dag moeten de chinchilla's van eten worden voorzien en dan moeten ook de plankjes, kruik en houten ren- en klimdingen keutelvrij gemaakt worden. In het begin deed ik dat met een veger/stoffer en veegde ik alles op mijn hand. Maar ik werd gestoord van het galmende geluid wat de veger tegen het traliewerk maakte. Op de opvang deden ze het met de stofzuiger en omdat Man grossiert in overtollige stofzuigers werd al gauw een antiek exemplaar uit de garage gevist. Het gaat sneller, galmt minder en ik had niet de indruk dat de chins er erg veel last en hinder van ondervonden.

Op de opvang hadden ze wel gewaarschuwd dat, voordat de kruik door de stofzuiger onderhanden werd genomen, toch even goed gekeken moest worden of er niet toevallig een chin in verstopt zat. Het zou namelijk wel erg lullig zijn als het beestje in de stofzuiger zou verdwijnen. Het was al snel duidelijk dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken, zodra ik begon met stofzuigen vlogen de chins alle kanten op, van boven naar beneden en meestal in de volgorde van mijn schoonmaken. Tot vandaag.

Eusebio vliegt zodra ik met het stofzuigen begin van het bovenste plankje naar het middelste plankje. Hij blijft daar zitten totdat dat plankje aan de beurt is en vliegt dan zo snel mogelijk in het huisje wat volledig op de bodem van de kooi staat. Zodra ik daar ben aangekomen, rent hij het huisje uit om weer op het middelste plankje terecht te komen. Alleen nam hij daarbij vandaag een andere route dan normaal waardoor hij pardoes tegen de stofzuigerslang op liep.
En toen had ik ineens een spartelende chin aan de stofzuigerslang hangen.

Ik was volledig overdonderd en het drong echt niet tot mij door dat ik de stofzuiger uit moest zetten om hem te kunnen bevrijden. Gelukkig was Eusebio in staat zichzelf los te wurmen en werd hij niet de slang ingezogen, maar de schrik zat(zit) er bij beiden goed in. Hij heeft er niks aan over gehouden (tenminste tot nu toe niet). Morgen weten we meer.

En om met een goede daad af te sluiten nog even een Amnesty-sms Iran:
Vrouwenrechtenactiviste Maryam Bahreman opgepakt. Locatie onbekend. Geen contact familie. Risico op marteling. Protesteer! SMS JA naar 3553 (€ 0,25 per ontvangen bericht)

3 opmerkingen:

 1. Oh Bolletje het lijkt wel zo een komische film.
  maar ik begrijp je schrik wel zeg. Arm beessie en arme jij.
  Ik wil je nog bedanen voor al je reacties bij mij. je bent een lieverd. liefs van mij Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zullen jullie geschrokken zijn. Gelukkig is er niets ernstigs gebeurd!

  Ook slecht: vandaag dronk mijn zoontje melk (er lag een flesje onder een bed) over de datum en spuugde het op het kdv weer uit.

  Weet je... door van die kleinigheden ben je juist waakzamer erna, waardoor je veel ergere dingen voorkomt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Valhalla, wat zal je geschrokken zijn. En je hebt gelijk, daarna ben je veel waakzamer. Behalve erg geschrokken, hebben de chins er niet veel aan over gehouden.
  Ik hoop dat je zoontje er ook goed vanaf is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen