zondag 1 mei 2011

Ruimte schoon en een goed voornemen

Er zijn dagen dat de injectie die ik krijg omdat ik vitamine B12-tekort heb, volledig verkeerd valt. Meestal is dat wel binnen een uur duidelijk. Om de opname van de vloeistof te bevorderen, plan ik mijn wandeltraining direct na de injectie. Ze spuiten in mijn bil-beenspier en het is goed om direct daarna te bewegen. Ik kan dan aan het tempo wat ik haal, al merken of het een goede of slechte dag gaat worden. Op een slechte dag word ik van de injectie nog meer moe dan ik anders al ben, heb ik een enorme dorst, behoorlijk veel hoofdpijn en een concentratievermogen van 0,0.

Vrijdag was het heel duidelijk dat het een slechte dag ging worden. En dat was niet handig omdat er een aantal dingen echt geregeld moesten worden, en dat ook dingen waren waar ik mijn hoofd bij moest gebruiken. Aan de andere kant, viel er met een royal wedding en 2 spannende halve finales snooker op tv wel genoeg te beleven voor een dagje bedbank.
Uiteindelijk wel de mails gestuurd die ik moest versturen, maar achteraf had ik dat waarschijnlijk beter niet kunnen doen. Want 1 dag later, schatte ik de kans dat ik er extra werk van zou krijgen omdat de formulering niet goed was, toch behoorlijk groot in.

Bang voor de mogelijke gevolgen die mijn mail zou hebben, besloot ik zaterdag mijn kop maar even in het zand te steken en met een grote boog om de computer heen te lopen. Om een "nutteloze" vrijdag niet te laten volgen door een "nutteloze" zaterdag, toch maar begonnen aan de meest vreselijke huishoudelijke klus die al een paar week op mij lag te wachten: het schoonmaken van mijn deel van het huis.
Nu was er ook een goede reden voor om dat eindelijk eens te doen: mijn broer en rest van de familie komt op visite en dan moet het er toch een beetje toonbaar uit zien.

Hoewel het deze keer geen 6 weken geleden was, had ik inmiddels al weer behoorlijk veel rommel verzameld. Dus uitzoeken, weggooien, opruimen en tot de ontdekking komen dat ik behoorlijk wat dingen die ik zou doen inmiddels vergeten was. Vervolgens alles droog en nat afnemen (als je zolang wacht is droog alleen niet voldoende :-( ), stofzuigen, vloer dweilen en ondertussen mijzelf voor elk behaald stukje resultaat belonen met een paar toeren breien of een paar sudoku's.
Het resultaat: een vloer die er weer als vloer uitziet, in plaats van een vage grijze vlek en 3 nette stapeltjes op mijn werktafel :-).

Het is elke keer toch wel fijn als alles schoon is en zoals altijd neem ik mij voor het voor de volgende keer niet zover te laten komen. Ergens in november/december vorig jaar had ik als lange termijndoel: elke zondagavond de eettafel en de werktafel opruimen. In de loop van de tijd is dat doel op de achtergrond geraakt, maar vanaf nu ga ik het weer invoeren.
En nee, ik heb niet als voornemen om vaker en regelmatiger schoon te maken. Doelen moeten namelijk wel realistisch zijn en ik en schoonmaken is geen realistische combinatie.

2 opmerkingen:

 1. Succes ermee. Geeft wel een lekker gevoel in je hoofd als je huis schoon is.

  B12, dat is toch van dat hele taaie spul om in te spuiten? Brrrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik ook medicatie die ik zelf in moet spuiten, subcutaan (da's onder de huid) dus niet zo diep als jouw goedje, maar het is vervelend!

  Ik vind het erg goed van je dat je haalbare doelen stelt, een opgeruimd huis is lekker leven! Succes!
  En bedankt voor je lieve reactie bij Roderick II.

  BeantwoordenVerwijderen