zondag 17 april 2011

Shit, camera vergeten

Op een dinsdag, 4 jaar geleden, gingen Man en ik met een klein groepje familieleden naar het gemeentehuis. Daar werden we door een ambtenaar in de echt verbonden. Nadat alle familieleden weer naar huis waren, werden Man en ik door de buurvrouw naar het restaurant gebracht. Buurvrouw is van beroep taxichauffeusse en parkeerde onze auto routineus en pontificaal op de stoep van het restaurant, deed galant de portieren voor ons open en wenste ons een fijne avond. We moesten maar bellen als we weer naar huis wilden.
We hadden onze trouwkleding nog aan, dus we zagen er wel heel erg chique uit. Al snel kwam het bedienend personeel met de vraag of we een feestje hadden. Ze waren zeer verrast dat we die dag net getrouwd waren. De kok in de keuken heeft zich toen heel erg uitgeleefd op het dessert en een lekker tweepersoons-dessert in elkaar gedraaid.

Een jaar later gingen we op onze trouwdag weer uit eten, en toen we bij het nagerecht waren aanbeland stond daar een tweepersoons-dessert op de kaart. De keuze was toen niet moeilijk en sinds die tijd is het een traditie geworden: op onze trouwdag gaan we uit eten en willen we een tweepersoons-dessert.
Vandaag heeft de kok zich weer ontzettend uitgeleefd. We kregen een enorme schotel met ijs, miniframbozentompouce, aardbeien in chocolade, minibrownies met zoete vanillecrème, pistachemouse en sinaasappelkwarktaart. En op de bovenrand van die schotel was in chocolade "gefeliciteerd" geschreven.

Het gebeurt niet vaak dat ik ervan baal dat ik mijn camera vergeten ben. Ik zal het met mijn herinneringen moeten doen. Maar dit nagerecht zal nog lang in ons geheugen blijven.

6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, fijn dat jullie zo lekker gegeten hebben!

  Groet, Bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, en gefeliciteerd met jullie trouwdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd. En wat een leuke traditie!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En zeg je dan steeds dat het jullie trouwdag is of weet het personeel het nog?

  Wat een heerlijke traditie trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt wel erg lekker. Als ik uit eten ga kijk ik meestal wat voor dessert ze hebben.
  Gefeliciteerd. fijne week Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afhankelijk van de situatie vertellen we het wel of niet. Als er een tweepersoons-dessert op de kaart staat, is er geen reden om het te vertellen.
  Het restaurant waar we heen zijn gegaan op de dag zelf, is overgenomen en bestaat niet meer. En dat is nog een traditie, we gaan elk jaar ergens anders heen om te eten.

  BeantwoordenVerwijderen