zaterdag 11 juni 2011

Dat kon er ook nog wel bij

In de reeds genoemde mail werd mij om een aantal gegevens gevraagd. Die gegevens moesten op een stick worden gezet. Geen enkel probleem. Alleen daarna ging het mis :-(.

Na het avondeten via verkenner de benodigde bestanden geselecteerd en naar de stick gekopieerd. Vervolgens via verkenner gekeken of de bestanden op de stick waren gekomen. Daar leek het wel op, maar vervolgens kreeg ik wel heel erg de indruk dat niet alleen de benodigde bestanden op de stick terecht waren gekomen maar al mijn documenten. En dat was natuurlijk niet de bedoeling. Een paar keer heen en weer geklikt om echt zeker te zijn. Ik kon er weinig anders van maken dat inderdaad al mijn documenten op de stick stonden, dus verwijderen.
Dat was fout nummer één. Fout nummer 2 was dat ik het voor een deel nogal rigoreus aanpakte: ctrl-a en daarna shft-del. Dan zijn de bestanden namelijk echt weg en staan ze niet in de prullenbak. Een ander deel ging via ctrl-a en daarna verwijderen. Die kwamen wel in de prullenbak terecht.

Opeens had ik het gevoel dat hier iets niet goed ging en heb ik heel hard help geroepen. Man kwam direct aangesneld. Wat in de prullenbak terecht was gekomen, kon terug gezet worden. Maar de rest was niet vindbaar. Man ging achter de laptop zoeken naar hoe we de overige bestanden terug zouden kunnen krijgen. De bestanden die op de stick terecht waren gekomen, stonden niet meer op mijn pc en in overleg besloten we dat we die bestanden weer op de pc konden zetten. Dat was fout nummer drie!
Nu was de harde schijf voor een klein deel overschreven en daardoor bleken alle herstelprogramma's niet meer te werken. Gisternacht tegen 23.30 uur moesten we bekennen dat herstel echt niet meer mogelijk was en dat ik een deel van mijn bestanden kwijt ben.

Ik zal heel eerlijk toegeven dat ik nog niet goed heb durven kijken wat er wel en niet meer aanwezig is. Ik weet in ieder geval wel dat alle bestanden uit de tijd dat ik als zelfstandige werkte nog aanwezig zijn, dus ook mijn klantenbestand (handig voor je weet maar nooit). Wat 100% zeker verdwenen is zijn de antwoorden op de 3 hoofdstukken voor mijn loopbaanadvies (die kan ik gelukkig bij mijn loopbaanadviseur wel weer opvragen) en onze financiële administratie over 2011.
Man kwam vanmorgen met een cd-rom aan met als tekst: back-up pc Stuiterbol van 11 juni 2009. Dus er is "maar" 2 jaar weg. Laat ik dat dan maar als troost zien. 

3 opmerkingen:

 1. Argh, sterkte hoor! Heb je nog hoop? Is er nog iemand die voor je kan zoeken? Laat me het anders donderdag ff weten, misschien kan ik je iemand aanraden. Groetjes van de hebberd:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooow, wat is dat balen!
  Ik heb een broertje dat goed is met pc's, goddank, want ik bak er niks van!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje... dat is balen. Ik heb helemaal geen verstand van computers. Af en toe roep ik "help" en dan schiet Husband mij te hulp. Hij is een kei op dat gebied.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen