dinsdag 21 juni 2011

Dat dacht ik dus niet!

Vorige week dinsdag was, naar aanleiding van mijn vermoeidheidsdagboek, besloten dat ik 's avonds niet meer dan 1 kop thee mag drinken en dat ik het formaat van mijn beker aan moet passen. Vandaag was de evaluatie.

Persoonlijk zag ik niet veel verschil tussen de eerste periode en deze week. Ik ben nog steeds elke nacht wakker geworden om vervolgens richting wc te gaan. En of dat nu rond 04.00 uur of rond 05.00 uur is, is voor mij geen noemenswaardig verschil. Persoonlijk heb ik wel een voorkeur, want de kans dat ik om 04.00 uur nog in slaap val, is vele malen groter dan als ik om 05.00 uur wakker word.

Maar mijn persoonlijke mening is natuurlijk minder zwaarwegend dat het deskundige ;-) oordeel van het centrum. Mijn begeleider vond dat er een verschuiving in het wakker worden zat en dat het de goede kant opging dat ik steeds later in de nacht wakker werd. En hij kwam met het volgende voorstel: 's avonds helemaal niet meer drinken (hoewel ik wel vaag iets opving van water?). Dat dacht ik dus niet!!!

Ten eerste houdt 's avonds niet meer drinken in dat ik de "verplichte" 2 liter vocht voor de avond naar binnen gewerkt moet hebben en dat is een behoorlijke opgave. Ten tweede is 's avonds theedrinken voor Man en mij een rustpunt in de avond. Het eten is daarvoor vaak te hectisch. En hoe gaat dat rustpunt er dan uit zien? Man met een beker thee en ik hijgend als een hond die dorst heeft er tegenover? Met hooguit een stukje fruit voor mijn snufferdje?

Voor voorlopig heb ik dit onzalige idee uit het hoofd van mijn begeleider weten te praten. Maar of ik de volgende keer zo gelukkig zal zijn?

3 opmerkingen:

 1. En hij krijgt betaald voor zulke adviezen? Weirdness!

  Hoop dat je snel de echte reden weet van je vermoeidheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kopje thee 's avonds moet toch kunnen? Helemaal niets drinken vind ik geen optie.

  Balen als het echt niet meer mag.Sterkte....

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik drink ook 's avonds thee als rustmoment, en zou dat echt niet graag missen! Dus ik voel met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen