vrijdag 18 januari 2013

Uitgeteld maar zeer tevreden

Afgelopen december had een goede vriendin een mijlpaal leeftijd en in november kwam ik er achter dat ze niet van plan was om die mijlpaal groots te vieren. Ik vond dat ze haar verjaardag wel moest vieren, ze was bijna niet meer in leven geweest en dan is een feestje met meer dan alleen de meest naaste familie juist een enorme opsteker. Als ik als verjaardagscadeau aanbood om een verjaardagsfeestje te organiseren; wilde ze dan wel haar verjaardag vieren? Een schot in de roos en zodoende stortte ik mij op de organisatie van een feestje.

Toen ik mijn aanbod deed, dacht ik zelf aan een "normaal" feestje. Iedereen komt 's avonds, we beginnen met koffie en taart en daarna komt de borrel met bijbehorende hapjes op tafel en dan gaat iedereen weer naar huis. Mijn vriendin had andere ideeën. Het leek haar enorm gezellig als iedereen bleef eten. Dus of ik voor 12 mensen een thema kon bedenken en daar iets te eten aanhangen. SLIK!

Aan pasta kan niet veel mislukken, dus het thema werd Italiaans. We beginnen direct met het borrelgedeelte met Italiaanse hapjes, vervolgens pasta met 2 soorten saus en salade en als dessert citroenbavarois en tiramisu. Aansluitend koffie en thee met kleine koekjes en chocolaatjes uit de bio-winkel (is dus niet zo Italiaans) . Gisteren hebben we de boodschappen gedaan en vandaag heb ik de hele dag in de keuken gestaan om de sauzen en desserts te maken. De rest doen we morgen bij mijn vriendin.


Ik zal eerlijk bekennen dat ik er heel erg tegenop zag. Ik vind het leuk om te koken maar als het welslagen van een verjaardagsfeest voor een ander er voor een groot deel vanaf hangt, voelt het toch wel even anders. Bovendien waren het allemaal recepten die ik nog nooit eerder heb gemaakt. Ook dat is niet echt bevorderlijk voor het zelfvertrouwen. Maar het lijkt erop dat het meer dan gelukt is, in de zin dat het er eetbaar uitziet en goed smaakt. Het enige waar ik mij nog zorgen over maak, is of het voldoende zal zijn. Temeer omdat de snackbar om de hoek bij mijn vriendin niet echt smakelijke dingen verkoopt.

Er zit dus nog een beetje spanning maar voor nu ben ik na 6 uur achter het fornuis en aanrecht te hebben gestaan, zeer tevreden. Knock-out maar tevreden.

Ik hoop echter wel dat ik de volgende keer eerst nadenk voordat ik spontaan iets aanbied. Maar dat roep ik al jaren en ik tuin er elke keer weer in.

3 opmerkingen:

 1. Maar het is wel heel erg lief dat je dit aangeboden hebt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat liefff!!

  Het is vast geslaagd!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superlief van je!!

  Wauw... ik kan me voorstellen dat je een beetje zenuwachtig wordt, maar zo te lezen gaat het allemaal super en kan je gewoon een pluim op je hoed zetten :)

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen