donderdag 10 januari 2013

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Wat zou het nieuwe jaar zijn zonder het vervolg van de soap die sollicitatie heet. Dus hierbij update nummer zoveel ;-).

Dinsdag aan het einde van de middag, ik had het eten bijna klaar, ging de telefoon; het was mogelijk toekomstige baas. Hij had de afgelopen weken zich sterk gemaakt voor mijn komst en het leek hem raadzaam om deze week nog een gesprek te hebben. Of ik donderdagmorgen langs kon komen. Dus vanmorgen stapte ik in de auto richting bouwkeet.

Het overnameverhaal zoals ik dat in december begrepen had bleek niet helemaal te kloppen maar er is wel een 2e aandeelhouder bij gekomen en van de holding is nog maar 1 persoon beslissingsbevoegd. Dus in plaats van de 2 directeuren van de holding waarvan 1 met enorm veel "koud watervrees" voor elke beslissing die genomen moet worden, zijn er 2 nieuwe mensen die de beslissingen moeten nemen. Mensen die, als ik het goed begrepen heb, meer op de lijn van mogelijk toekomstige baas zitten. Verder heeft mogelijk toekomstige baas zijn werkvoorwaarden zwart op wit laten zetten. Daarin staat onder andere dat hij een rechterhand nodig heeft en dat hij mag bepalen wie dat wordt (= ik). De voorwaarden waaronder worden door mogelijk toekomstige baas en de aandeelhouders bepaald.

Het plan van mogelijk toekomstige baas is als volgt. Vandaag heb ik een indicatie moeten geven over hoeveel ik wil verdienen. Ik heb doorgegeven wat ik bij mijn vorige werkgever verdiende en mogelijk toekomstige baas leek daar wel tevreden mee. Hij laat dat bedrag vandaag nog doorrekenen naar een salarisstrook, inclusief de reiskosten voor woon-werkverkeer. Dat bedrag krijg ik doorgebeld en daar moet ik ja of nee op zeggen.

Vervolgens krijgen beide aandeelhouders mijn cv en de salarisindicatie en moeten ze beslissen of ze mij onder deze voorwaarden aannemen. Het enige waar ze moeilijk over mogen doen is dat het salaris te hoog zal zijn voor wat ik aan capaciteiten in huis heb, want mogelijk toekomstige baas heeft zwart op wit staan dat hij mag beslissen wie zijn rechterhand wordt.

Een zelfde soort "truc" wil mogelijk toekomstige baas uithalen met de datum van indiensttreding. Hij ziet mij het liefste morgen aan het werk maar weet dat dat niet haalbaar zal zijn. Zijn inschatting is dat de aandeelhouders met moeite akkoord zullen gaan met 1 maart. Daarom zet mogelijk toekomstige baas in op 1 februari als datum van de indiensttreding. Hij verwacht dan 1 maart als begindatum eruit te slepen en mogelijk nog een paar week eerder.

Kortom, er lijkt redelijk wat schot in de zaak te zitten. We zijn er nog niet en ik moet eerlijk toegeven dat ik inmiddels wel een redelijke dosis scepsis heb ontwikkeld. Ik geloof het pas als ik een handtekening heb gezet. Maar het is wel duidelijk dat mogelijk toekomstige baas ver wil gaan in om ervoor te zorgen dat ik zijn rechterhand wordt.


PS: in mijn vorige blog schreef ik dat als iemand interesse zou hebben in mijn barbiespullen dat die dat dan moest laten weten. Mijn moeder bleek er toch heel veel moeite mee te hebben dat ik de spullen weg zou geven. Dus ik heb besloten dat ik de barbiespullen naar mijn moeder breng met de voorwaarde dat ik er een thuis voor ga vinden als zij er toch niks mee doet.

4 opmerkingen:

 1. Nou, dan toch maar weer voor je duimen.Je weet nooit waar het goed voor is! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou ik hoop dat soap bijna compleet is en jij je handtekening ergens op kan zetten. Dat zou mooi zijn. Succes!

  Groetjes, Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou inmiddels heel erg sceptisch zijn over die baan, en ook wel over die baas.

  BeantwoordenVerwijderen