woensdag 19 december 2012

To be continued.....

Vanmorgen had ik een gesprek met mijn loopbaanadviseur om de laatste ontwikkelingen te bespreken en te bekijken wat ik nu het beste zou kunnen doen. Ook hij vond de draai die de hele situatie genomen had te bizar voor woorden. Buurvrouw zei dat een soap het zelfs niet zo had kunnen verzinnen. Voor degenen die hier net komen kijken en voor degenen die geen zin hebben terug te lezen hoe het ook al weer zat, een chronologisch verslag tot aan 12 december.

ma 19-11: Ik kom als enige kandidaat op sollicitatiegesprek, er is een klik met mogelijk toekomstige baas (vanaf nu aangeduid met mtb) en er wordt toegezegd dat ik woensdag een salarisvoorstel te horen krijg en maandag 26-11 moet beginnen.

woe 21-11: Mtb wordt door de holding teruggefloten, er is onlangs iemand ontslagen wegens gebrek aan werk en die was ook een gesprek toegezegd. Mtb belooft dat hij mij vrijdag terug zal bellen want hij wil nog steeds dat er iemand maandag begint.
vrij 23-11 Alles wat ik hoor, geen telefoon van mtb. Ik snap er niks van, het is niet zoals ik mtb heb leren kennen.
zo 25-11: In een opwelling besluit ik mtb een mail te sturen waarin ik voor de zekerheid mijn telefoonnummer vermeld.
ma 26-11 's morgens: Mtb belt en is blij met de mail want zijn telefoon is gecrasht en daarbij was het geheugen gewist waardoor hij mijn telefoonnummer niet had. Het gesprek met de 2e kandidaat zal die middag plaats vinden. Ik hoor vanavond weer van hem.
ma 26-11 's avonds: Mtb belt en zegt dat hij voor mij gekozen heeft. Ik zal deze week, waarschijnlijk woensdag, een salarisvoorstel krijgen. Omdat ik ook nog met vakantie ga, zal de begindatum waarschijnlijk niet eerder dan januari zijn.
vrij 30-11: Telefoon van mtb, de holding wil perse over mijn aanstelling met 2 mensen beslissen en 1 daarvan ligt ziek in bed. Om duidelijk te maken dat hij echt met mij verder wilt, heeft mtb de andere kandidaat laten weten dat hij niet voor haar kiest. Ik ben (weer) de enige voor de vacature. Mtb hoopt dat hij mij volgende week blij kan maken.
ma 3-12: Mtb belt, er is een leverancier van materialen overleden en de holding wil niet eerder dan na de crematie beslissen over mijn aanstelling. De irritatie over de houding van de holding bij mtb is overduidelijk. Komende maandag is overleg met de gemeente, holding en mtb en daarna wil hij er een beslissing doorduwen. Wat hem betreft is het voor 95% zeker dat ik met ingang van januari kan beginnen, in Rome kan ik feestvieren.
Dat was de stand van zaken toen ik zondag 9-12 op het vleigtuig richting Rome stapte.

Mtb is met ingang van november in dienst bij het bedrijf dat onder de holding valt. Vlak daarvoor was hij benadert door een oud-werkgever of hij niet terug wilde komen. Mtb vond niet dat hij dat ten opzichte van de mensen van de holding kon maken en stelde in plaats daarvan een vergaande samenwerking voor. Als de holding zich in die samenwerking net zo gedroeg als naar mij en mtb ten aanzien van het vaststellen van een salaris en arbeidsvoorwaarden, kan ik me heel goed indenken dat oud-werkgever van mtb de twijfelachtigheid van de holding meer dan zat was. Om daarvan af te zijn heeft oud-werkgever van mtb op 10-12 een overnamebod op tafel gelegd en de holding heeft dat bod op woensdag 12-12 geaccepteerd. Woensdag kreeg ik dus geen telefoontje van " het is allemaal rond", maar de mededeling dat er "een zeer onverwachte ontwikkeling was opgetreden". Ik had op een leuker verjaardagscadeau gehoopt. Op dit moment is het wachten nu op de notaris om de overname van het bedrijf door oud-werkgever rond te maken.


De positieve gevolgen zijn dat het bedrijf waarvoor ik zou komen te werken een internationale speler op dit gebied is, waardoor mijn carrièrekansen binnen dit bedrijf aanzienlijk zijn toegenomen. Daarnaast kunnen mtb en oud-werkgever beter met elkaar door 1 deur dan mtb en holding. De kans dat die samenwerking tot enorme ruzies en problemen zou leiden, was enorm groot.
Het enige nadeel is dat de kans heel groot is dat ik niet eerder dan in maart nodig ben. Het bedrijf moet namelijk, vanwege de aanleg van een rondweg, deels verplaatst worden. Het is zeer waarschijnlijk dat oud-werkgever besluit het bedrijf voor 2 maanden dicht te gooien (hij kan lopende leveringen gemakkelijk vanuit een andere vestiging voldoen), de boel om te bouwen en dan pas weer open te gaan. En op dat moment is er een nog steeds een rechterhand/duizendpoot voor mtb nodig. Het is niet zo dat de functie door de overname is vervallen, alleen de startdatum is onduidelijk.

Mtb kan zich indenken dat ik niet tot maart of wanneer er dan ook duidelijkheid zal komen, blijf zitten wachten. Hij zou het echter voor hem (blij voor mij) wel heel erg jammer vinden als ik tegen de tijd dat hij iemand nodig had niet meer beschikbaar zou zijn. In Italië kunnen mensen in openbare kerstbomen wensen voor de kerstman ophangen. Ik heb gezegd dat ik een wens in de boom ging hangen dat samenwerking voor ons erin zou zitten en dat er op korte termijn duidelijkheid zou komen. Mtb vroeg om voor hem eenzelfde wens in de boom te hangen. Een foto van beide wensen in de boom zou ik bij thuiskomst mailen. Tegen het einde van het jaar zal mtb mij bijpraten over de stand van zaken.


Omdat er feitelijk wel al werk ligt, heb ik in overleg met mijn loopbaanadviseur, besloten mtb het voorstel te doen om in januari voor 12 uur per week te komen werken op stagebasis.  Dat biedt mij als voordeel dat ik het gat op mijn cv niet verder op zie lopen en dat ik daardoor de kans krijg aan te tonen dat ze me nu al nodig hebben (en niet pas nadat de boel verplaatst/verhuisd is). Het biedt mtb de kans te bewijzen dat zijn woorden geen grootspraak zijn en het scheelt op het moment dat het bedrijf weer van start gaat en het er echt op aankomt een hoop inwerktijd.

Morgen draai ik de mail met het voorstel en de beloofde foto in elkaar en ik ben heel benieuwd naar de reactie.Ondertussen werken loopbaanadviseur en ik aan plan B, want deze slopende procedure heeft in ieder geval een hoop duidelijkheid opgelevert over wat ik wel en niet zou willen en waar ik goed in ben.

4 opmerkingen:

 1. Pfew, inderdaad een soap zeg. Maar op zich geen verkeerde ontwikkeling (wat sterkte van het bedrijf betreft), alleen de verhuisde startdatum is wat minder. Maar misschien inderdaad een goede zet die mail die je er nu uit gaat gooien, of eruit hebt gegooid... scheelt inwerktijd als de boel daar weer als vanouds gaat draaien. De maanden vliegen vast wel voorbij :)

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou wat een verhaal zeg van die baan. Alsof t niet zo mag zijn.
  Heb verder ook bijgelezen.
  Die emoties......pffff..... gek wordt je ervan. Ik ben maakr druk, druk om nergens aan te denken. Ik kan heel moeilijk huilen en dat vind ik erg. Ja, ik kan een zielige film opzetten over dieren en ja hoor daar ga ik maar dan stop ik ook niet meer.
  Omdat mijn mr. X voor een Japans bedrijf werkt werden we erg betrokken met die tsunami in Japan en keken we toch naar het nieuws en de beelden. Allemaal vresleijk maar na een paar dagen werd er een foto van een hondje geplaatst die op zee dreeg op een stuk hout nou en toen hield ik t niet droog meer. Gelukkig is hij gered.
  Dikke knuffel en fijne dagen. liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfffff.... wat een verhaal! Idd een soap!
  Hele fijne dagen en alle goeds voor 2013!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen