maandag 17 december 2012

Auto stuk?

Vrijdag kwamen Man en ik na een lange barre tocht door storm en regen weer thuis van een weekje Rome. Zaterdag en zondag had ik eindelijk tijd om mijn verjaardagscadeautje uit te proberen: het nieuwste Layton-spelletje op de nieuwe spelcomputer. Volgens de opgeslagen gegevens ben ik nu zo'n 19 uur aan het spelen geweest. Het mag duidelijk zijn dat ik de afgelopen dagen geen gezellig gezelschap voor Man ben geweest.

Het leven bestaat echter niet alleen uit het spelen van spelletjes. (Ik heb een theorie over het mysterie en wil graag weten of ik gelijk heb of niet en dat motiveert enorm om fanatiek door te spelen.) Dus om te voorkomen dat ik deze morgen direct weer verder ging, heb ik mijzelf een lijst met taken opgelegd die gedaan moeten zijn voordat ik met de spelcomputer op de bank mag zitten. De planning was als volgt: ontbijten en boodschappenlijst voor 5 dagen in elkaar draaien, boodschappen doen, sportschool, douchen, lunchen en ervoor zorgen dat ik om 15.00 uur in de stad ben voor een afspraak. Mocht er dan tussenin nog ruimte zijn, dan mocht ik proberen om te zien of ik deze keer de mummies zou overleven (gisteren zijn ze me al 5x fataal geweest). Zo moeilijk kon het niet zijn.

De boodschappenlijst was zo klaar, inclusief de zaken die nodig waren om de voorraad in de koelkast aan te vullen. Ik stap vol goede moed in de auto, draai de sleutel om en .... niks! Ik draai de sleutel weer terug, steek de sleutel nog een keer in het contact, draai weer op en weer ... niks! Buurvrouw komt thuis van haar werk en ik vraag of zij kan komen luisteren. Ze heeft geen idee wat het kan zijn maar een lege accu klinkt als redelijk aanneembaar. Er zit niks anders op dan Man bellen en vragen waar de acculader ligt en Buurman werd door Buurvrouw naar mijn auto gestuurd om de lader te bevestigen. De auto heeft 2 uur aan de lader gestaan en nu hoop ik dat hij start om mij naar de stad te brengen.

Ik kan er niet goed tegen als dingen die vaak gebruikt worden kuren vertonen. Zeker omdat ik in februari van dit jaar ook al problemen met de accu heb gehad. Toen is de accu vervangen voor een nieuw exemplaar en de 3 maanden dat ik onderweg was voor mijn voettocht en de auto stil heeft gestaan, is niet van invloed geweest op de capaciteit van de accu. Dat een week stil staan in minder koud weer dan in februari dit effect op de accu heeft, maakt dat ik niet veel vertrouwen in de accu heb. Ik vind het dan ook doodeng om straks naar de stad te rijden, bang om straks op de grote parkeerplaats te staan en niet weg te kunnen.

Ik hoop echter dat de auto het blijft doen want door al het wachten op het laden van de accu, liep de planning natuurlijk volledig in de soep. De boodschappen moeten nog steeds gehaald worden en tijd om de sportschool met een bezoek te vereren heb ik ook niet gehad. Maar daardoor had ik wel tijd om bij Buurvrouw gezellig een kop thee te drinken en even bij te kletsen.

2 opmerkingen:

  1. Hallo als de accu van de auto leeg is, dan baal je als een stekker.
    Gelukkig heb ik dat laatst ook gehad en kwam er toch snel achter dat het goed verholpen kon worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had laatst dus hetzelfde probleem. Bij mij was het verhaal echter ingewikkelder. Maar uiteindelijk werd het wel gerepareerd. Ik vind je artikel overigens wel erg interessant!

    BeantwoordenVerwijderen