dinsdag 4 december 2012

Sinterklaas (en update, alweer)

Vooral voor de vogeltjes
Ik heb het niet zo op de feestdagen. In mijn herinnering bestonden die vooral uit oma's die elkaar om het hardst aan het aftroeven waren wie door mijn broer en mij de leukste oma werd gevonden. Bovendien hadden we, naast de gebruikelijke feestdagen, ook nog eens 4 verjaardagen in december en dan zie je de familie wel heel erg vaak zonder dat er iets nieuws te melden is. Dus als het even kan, grijp ik elke kans aan om er tussenuit te knijpen. Het was dan ook mijn bedoeling om 5 december "gewoon" naar de sportschool te gaan. Helaas bleek die vanwege sinterklaas gesloten. Tijd voor plan B.

Bij Buurvrouw zag ik in een reclamefolder (wij hebben zo'n anti-reclamesticker) een dobbelsteen waarmee je een sinterklaasspel kunt spelen. Met Man overlegt en besloten dat we dat spel op 5 december zouden gaan spelen met als cadeautjes kikkers en muizen. Via de winkel vlakbij een dobbelsteen gereserveerd in de plaats waar mijn tante woont en die kan ik morgen ophalen. Vervolgens de wekelijkse boodschappen gehaald en geld van mijn weekbudget overgehouden. Inmiddels vond ik kikkers en muizen wel erg karig dus van het restant van het weekbudget toch wat cadeautjes gekocht. Omdat het bij het sinterklaasspel erg onduidelijk is wie welk pakje krijgt, had het niet veel zin om cadeautjes te kopen die voor Man of mij persoon geschikt zouden zijn. Daarom heb ik mij uitgeleefd in de aankoop van vetbollen, pinda's en silovoer en die leuk ingepakt. Nu maakt het niet uit wie welk pakje krijgt en de vogels zullen er blij mee zijn. Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan en of het sinterklaasspel met z'n tweeën ook leuk is om te doen.


Voor wat betreft de baan, mogelijk toekomstige baas belde vandaag uit zichzelf om de stand van zaken door te geven. In mijn vorige update vroeg ik nog om suggesties van wat er nog meer "fout" zou kunnen gaan. In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen bedenken dat de mensen van de holding volledig van slag zouden zijn door het overlijden van 1 van de leveranciers van materialen. Mogelijk toekomstige baas gaat me nu volgende week bellen, terwijl ik in Rome zit. Dan had ik iets te vieren en moest ik daar maar een fles bubbels aan laten rukken. Ik wacht "rustig" af.
Iemand schreef dat ze de indruk had dat mogelijk toekomstige baas een leugenaar zou zijn. Ik heb daar het weekend over nagedacht en ik geloof niet dat dat het geval is. Ik denk niet dat je als leugenaar het kunt schoppen tot (vestigings)directeur en zo goed zijn in je werk dat een oud-werkgever je bijna op de knieën smeekt om terug te komen. Als er al een probleem zit, dan zit het bij de holding en niet bij mogelijk toekomstige baas.

Waar ik wel heel erg van ben geschrokken is hoe sterk ik mij door deze omstandigheden laat beïnvloeden. Ik ben zo gefixeerd op de telefoon op dagen dat mogelijk toekomstige baas zou kunnen bellen, dat er niet veel uit mijn handen komt (behalve computerspelletjes spelen). Het is niet dat ik niks te doen heb, zeker met een week weg ligt er genoeg te doen aan voorbereiding. En ook andere huishoudelijke zaken gaan gewoon door. Ik had van mezelf gedacht dat ik koelbloediger zou zijn. Kennelijk ken ik mijzelf op dat gebied toch niet zo goed als ik dacht.

1 opmerking:

  1. Die fixatie is heel herkenbaar. Dat heb ik dan ook. Veel plezier vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen