donderdag 27 december 2012

3 stukjes over :(

Al zolang ik me kan herinneren ben ik verzot op legpuzzels. Zelfs in wachtkamers bij dokters en aanverwanten kan ik het niet laten ervoor te zorgen dat alle stukjes daar terecht komen waar ze horen. De moeilijkheidsgraad liep natuurlijk langzaam op van 4 naar 16 naar 150 stukjes om uiteindelijk bij 3000 stukjes te stoppen. Daarnaast heb ik ook de diverse varianten geprobeerd, zoals de 3D-puzzels en de wasgij/elzzup-puzzels. Ik heb de Oostenrijkse chalets met veel eender gekleurde lucht en bergen van de (toen nog) Scholten-winkel in elkaar gezet en getekende platen met veel dezelfde poppetjes. Op de puzzelrol ligt een variant van de "onmogelijke puzzel", 750 stukjes, geen rand en 3 stukjes die niet in de puzzel thuis horen. Persoonlijk durf ik mijzelf dan ook best wel een ervaren puzzelaar te noemen.
Tot gisteren. Een tijdje geleden zag ik in een winkel "de kleinste puzzel" ter wereld, 1000 stukjes en niet groter dan A3-formaat. Er waren meerdere varianten en ik koos voor de vuurtorens. Tijdens het puzzelen had ik tijdens het leggen al af en toe twijfels over de juistheid van de stukjes (met name de lucht) maar aan de andere kant leken de stukjes verder wel perfect te passen. Gisteren naderde puzzel zijn voltooiïng en hoopte ik vol trots een foto te kunnen plaatsen. Helaas ging het anders. Wat me nog nooit is overkomen is nu gebeurd:

Ik heb 3 stukjes over en die passen niet in de 3 gaten van de puzzel die nog opgevuld moeten worden. Ergens zitten dus stukjes niet op de juiste plaats maar welke dat zijn kan ik niet vinden. Ik baal als een stekker en vind aan die hele puzzel ineens geen zak meer aan.
Het liefst gooide ik de hele puzzel nu in de prullenbak maar ergens is dat ook mijn eer te na. Ik hoop dat ik binnenkort nog het licht zie en alsnog de stukjes vind die niet op de juiste plek zitten. (En misschien is de foto duidelijk genoeg zodat iemand mij kan helpen.)


3 stukjes over en 3 gaten maar het past niet
 

3 opmerkingen:

 1. Dat is dus eens een uitdaging voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan er niets vreemds aan ontdekken. Zou het niet een fout van de fabrikant zijn? Veel sterkte, ik zou er i.i.g. ook gek van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh een mooie uitdaging, ik ben ook dol op die puzzels :-)
  ik denk dat ik hem helemaal stuk zou maken en weer helemaal opnieuw beginnen, wellicht dat je dan de stukjes wel tegenkomt. Blijf je dan weer met de drie stukjes zitten, dan is het vast een foutje van de fabrikant...

  BeantwoordenVerwijderen