vrijdag 30 maart 2012

Een vrouwending

Ik herinner mij nog als de dag van gisteren de eerste keer dat ik mijn oksels ging ontharen. Er werd bij mijn moeder een oud scheerapparaat uit te kast gehaald, zo een met een grommend gaas in plaats van koppen. Vervolgens werd de tondeuse uitgeklapt en werd ik, na enige uitleg, aan mijn lot overgelaten. Het voelde niet prettig maar het resultaat was redelijk toonbaar. Gelukkig was het in die tijd niet echt noodzakelijk om (bijna) volledig haarloos door het leven te gaan en benen stonden nog niet op de lijst van lichaamsdelen die haarvrij moesten zijn.

Toen ik op mijzelf ging wonen moest ik (oh, oh wat erg :-) ) het scheerapparaat thuis achterlaten. Vervolgens duurde het jaren voordat ik mij ging verdiepen in een manier om mijn oksels haarvrij te krijgen. In die tijd was de markt voor ontharingsapparaten voor vrouwen inmiddels ontstaan. Ik heb veel voorlichting in de winkels gekregen (gek genoeg altijd door mannen) en het leek mij allemaal niks. Mijn blijdschap toen ik het bestaan van ontharingscrème ontdekte was dan ook groot.

Ik weet dat aan het gebruik van crème zekere nadelen kleven. Het is een relatief nieuwe verworvenheid en wat de effecten op de huid op lange termijn zullen zijn is tot op heden onbekend. Maar ik vind het wel gemakkelijk en omdat het ontharen van mijn oksels niet tot mijn dagelijkse bezigheden behoort (1x in de 6/8 weken komt meer in de buurt) wil ik dat risico wel lopen. En mijn benen hoef ik van mijzelf niet te doen. Alleen is zo'n tube crème relatief gezien wel zwaar, zeker als ik hem voor mijn reis hooguit 3 tot 4 keer nodig ga hebben en elke gram minder is mooi meegenomen.

Wat tijdens mijn tocht veel praktischer is, is het kopen van een scheermesje en dat na gebruik gewoon weg te gooien. Minder zwaar dan crème, makkelijker onderweg aan te schaffen en ik hoef het niet mee te nemen op mijn rug. Alleen roept zo'n mesje alle vervelende herinneringen aan dat oude scheerapparaat in mij naar boven. En ik heb geen idee hoe je zo'n mesje moet gebruiken. Als ik er bijvoorbeeld ook een grote bus scheergel bij moet kopen, schiet ik er niet veel mee op.

Dus bij deze de vraag: hoe gebruik je zo'n scheermesje en wat zijn de voordelen en de nadelen? En zijn er eventueel nog andere mogelijkheden die niet veel wegen? Wie het weet mag het zeggen.

6 opmerkingen:

 1. Hihi ^^

  Scheermesje kan je ook gewoon gebruiken met shampoo of douchegel als 'scheerschuim'.

  En je kan ze heel lang gebruiken, als je ze na gebruik droog maakt en daarna tegen de scheerrichting in, over je onderarm beweegt. Doe met die van mij ook weken, en ik gebruik ze nagenoeg elke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt bij de Kruidvat iets wat lijkt op een soort schuurpapiertje, waarmee je over je huid gaat en al het haar verwijderd. Het is wel veel zachter, dus niet alsof je staat te schuren, natuurlijk! Je hebt er 5 ofzo in een pakje, dus dat weegt helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Werkt dat goed? Lijkt me fantastisch! Maar heb het nog nooit durven proberen. Ook ik gebruik douchegel.
   N.

   Verwijderen
 3. Je kunt ook zeep gebruiken om je te scheren en ik neem aan dat je wel een stukje meeneemt. Het wegwerpmesje is meerdere malen te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een houder waar ik eens in de zoveel weken een nieuw mesje in moet plaatsen. Daarbij gebruik ik gewoon de douchegel tijdens het scheren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met een stuk sunlight zeep kan men veel doen. Ik heb dit gebruikt op mijn tocht naar compostella 20 jaar terug. Je kan het gebruiken om je te wassen, te scheren en je was doen(gewoon schilfers op lossen in lauw water).
  Wat ik ook nu weet dat je in grote steden T shirts kan kopen en moet je dit allemaal niet meesleuren.Het beangrijkste was voor mij een goed Zwiters officierenmes met niet teveel eraan. Mes dozenopener flesssenopener.Prettige tocht nog, genieten en weinig zorgen maken dat is het belangrijkste.

  BeantwoordenVerwijderen