woensdag 16 november 2011

Einde koelkast?

Op woensdag haal ik altijd mijn regionale bio-groentetas dus dinsdag is "restantendag". Dan loop ik de koelkast en de voorraadkast door om te zien wat voor groenten er nog over zijn gebleven en wat ik daarvan zou kunnen maken.
De oogst was 1 vleestomaat, 2 zeer dunne preistengels, 1 bosje raapstelen en 3 kleine wortelpeterselie. Het weer was guur, mistig en koud, uitstekend geschikt voor een stevige linzensoep met eigen gebakken brood.

Tegen etenstijd haalde ik de groenten uit de koelkast en ik moest behoorlijk kracht zetten om de prei eruit te krijgen. In de rechteronderhoek lag een dikke klomp ijs en de prei was erin vast gevroren. Het is niet de eerste keer dat er ijs in de koelkast zit. Wij hebben zo'n grote koelvriescombinatie, met een vriesgedeelte onderin en het koelgedeelte boven. De vorige keer dacht ik dat het ijs in de koelkast was gekomen omdat het vriesgedeelte hoognodig ontdooit moest worden. Kennelijk verkeerd gedacht, want ontdooien is nu niet nodig terwijl er wel ijs in de koelkast zit. Ik heb niet veel verstand van koelkasten maar ik weet wel dat het niet goed is dat er een ijsklomp ontstaat.

De kans is groot dat de koelkast vervangen moet worden. Op zich niet eens zo heel raar want het ding is minstens 20 jaar oud. Maar als ik snel een rondje door het huis maak, zie ik meer dingen die al behoorlijk oud zijn. De tv van Man is ouder dan 20 jaar en de combimagnetron haalt de 20 jaar ook wel zo'n beetje. De vaatwasser en de ketel zitten op minstens 12 jaar. De wasmachine die we na het overlijden van mijn oma over hebben genomen was er al in 2000, dus die is ook al meer dan 11 jaar oud.
Meestal is het zo dat als 1 apparaat gaat, de anderen dan snel volgen. Ik hoop dat het voorlopig bij de koelkast blijft.

Nagekomen bericht:

Mijn vriendin kreeg afgelopen vrijdag een telefoontje met de uitslag en zeer tegenstrijdige informatie. In principe zou het (nog) geen kanker zijn, maar het moet wel verwijderd worden. De afspraak van komende vrijdag gaat niet door en is vervangen door een gesprek met de oncoloog. Dat gesprek is komende donderdag en ik ga mee als co-patiënt. Ik wil jullie bedanken voor jullie hartverwarmende reacties.

3 opmerkingen:

 1. Als ik het goed begrijp, zijn het dus onrustige cellen, zoals dat heet, een voorstadium. Gelukkig, want meestal is de behandeling een stuk minder belastend! Nogmaals veel sterkte (en ook met de koelkast....)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ik ook gehad. Een knobbel die geen kanker was maar er wel uitmoest want ja dat hoort niet in je lichaam. Is goed nieuwus toch? Of twijfel je? liefs van mij. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt niet als heel slecht nieuws... toch sterkte allebei donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen