vrijdag 30 december 2011

Lekker alleen :-)

De afgelopen 3 jaar ben ik met oud en nieuw elke avond in slaap gevallen om vervolgens tegen 23.15/23.30 uur door Man wakker gemaakt te worden zodat ik om 0.00 uur "gezellig" het begin van het nieuwe jaar in kan luiden. Voor mij niet leuk want ik word in mijn diepste slaap wakker gemaakt en ik kan echt niet in een half uur de omslag maken naar leuk wakker zijn. Voor Man niet leuk omdat hij de hele avond in zijn eentje naar de tv zit te kijken of radio zit te luisteren.

Nu zal ik heel eerlijk bekennen dat ik niks heb met oud en nieuw. Voor mij, als kind, begon het nieuwe jaar altijd als je na de zomervakantie weer naar school ging. Een klas hoger, de overgang naar de middelbare school, studeren: de spectaculaire dingen in een kinder/puberleven beginnen allemaal in de zomer. Na oud en nieuw veranderde er helemaal niks. Je ging nog steeds naar dezelfde klas met dezelfde mensen.

Toen er ook nog oma's en opa's oud en nieuw meevierden was de oudejaarsconference verplichte kost, ook niet een reden om oud en nieuw als een feest te zien. Het was een feest wat erbij hoorde en ik deed mijn best om gezellig mee te doen, maar het liefste was ik gewoon in mijn bed gekropen om de dag daarna te ontdekken dat er, zoals gewoonlijk, niks bijzonders was gebeurt. 
(Het hielp ook niet dat we in de familie naast sinterklaas, kerst en oud-en-nieuw in december ook nog eens 4 verjaardagen hadden, dus een overdaad aan familieverplichtingen).

Maar dit jaar gaat het lukken! Voor Schoonpa is dit de eerste oud en nieuw alleen en Man gaat hem gezelschap houden. Dus ik ben alleen en kan doen en laten waar ik zin in heb. En zeer waarschijnlijk komt dat erop neer dat ik lekker rond 21.30 uur mijn bed in kruip, overal dwars doorheen slaap en zondag wel kijk hoe de wereld erbij staat. Ik moet nog even wat voorzorgmaatregelen nemen zodat Broer niet belt na 0.00 uur en dan weet ik zeker dat ik de oud en nieuw van mijn leven zal hebben :-)

5 opmerkingen:

 1. wat goed geschreven, ik vind oud en nieuw ook een ' vreemde' avond en lang ook vooral...
  wachten tot 00.00 uur en dan ' gelukkig nieuwjaar' en dan...ja niks eigenlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, gekkie :) Toch een fijn nieuwjaar gewenst & dat al je wensen uit mogen komen. Slaap lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je gelijk hebt, lekker doen waar je zin in hebt. Wij blijven thuis en man wat heeeeeeerlijk dat niets hoeft al hebben we hele leuke oud en nieuw's gehad hoor maar ik hou zo van regelmaat en om 2 of 3 uur in bed liggen is niets voor mij. Dikke knuffel van mij. je bent een schat. ik hoop dat 2012 ook voor jullie veel mooie dingen in petto heeft. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk. Doen waar jij je goed bij voelt! Ik wens je alle goeds voor 2012!

  Bedankt voor alle lieve reacties die je altijd achterlaat. Heel erg lief!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen