dinsdag 6 december 2011

Verjaardagstress

In een tweede bericht van vandaag wil ik jullie heel hartelijk bedanken voor alle tips die jullie mij gegeven hebben. Ik heb er echt heel veel aan. Afgelopen woensdag was Buurvrouw jarig en Buurbuurvrouw was er ook. Zij maakt regelmatig volledige buffetten voor haar familie (zo'n 40 tot 50 personen) als er iets te vieren valt, dus die heeft me ook nog van allerlei nuttige tips voorzien.

Naar aanleiding van jullie tips, de tips van Buurbuurvrouw en een gesprek met Buurvrouw heb ik alles nog wat meer vereenvoudigd.

Ik blijf bij 3 soorten soep. In september heb ik bijna 7 liter gemaakt voor de verjaardag van Schoonpa, in combinatie met een enorme huzarensalade, en met 9 personen is er wel 5 liter opgegaan. Als iedereen komt zit ik op 31 personen. Het rekensommetje doortrekkend: 3x9=27, dan heb ik voor 27 personen 15 liter nodig. We zijn met meer maar kinderen eten minder dus dan moet 15 liter genoeg zijn.
Ik doe alleen stokbrood en laat overig brood achterwege. Ik doe er kruidenboter bij en plakjes kaas en ham. Heel misschien vervang ik een deel van het stokbrood voor Toscaans brood met tomaat, kaas en italiaanse kruiden wat ik bij de bakker kan kopen. Daarnaast bestel ik kwarkrozijnenbroodjes. Die zijn lekkerder dan krentenbollen en veel kleiner.

Voor de kinderen kan ik eventueel altijd nog ons broodbeleg op tafel zetten met jam, hagelslag, honing en chocoladepasta.
Buurvrouw heeft mij vorige week alle restanten van haar verjaardag meegegeven. Ik heb nu in de garage 2 liter sinaasappelsap, 3 liter overig sap, 6 liter spa, 4,5 liter cola en 4,5 liter sinas staan. Ik twijfel of ik toch niet nog wat extra spa moet kopen, in combinatie met een blik limonadesiroop.
De wijn en bier haal ik vrijdag en dan kan ik ook goedkoop 3 statafels huren. Ik ben erg blij met die tip!!

Ik heb aan het gebruik van plastic gedacht. Maar ik vind zelf soep in een plastic bakje een hoop geklooi, zeker als je het in evenwicht moet houden op een plastic bordje. Gelukkig leverde een zoektocht in keukenkastjes bij onszelf, Buurvrouw en Schoonpa een hoop spullen op die ik mag lenen. Zoals het nu lijkt, kom ik "maar" 10 soepkommen tekort. Bestek is er in overvloed, de bordjes komen ook een heel eind en koffie/theekopjes inmiddels ook. Het enige waar ik, naast soepkommen, niet voldoende van heb zijn glazen en serveerschalen.

Buurvrouw heeft gezegd dat ik op de dag zelf bij een tekort gewoon langs mag komen rennen. Ik weet nu al wie een groot bos bloemen gaat krijgen.
 Ik heb van 18 mensen een bevestiging gekregen en van 11 mensen weet ik nog niets.
Woensdag of donderdag moet ik naar de bakker om het brood te bestellen. Ik merk dat ik er erg onzeker van word dat ik niet weet hoeveel mensen er komen. Ik zie in mijn dromen de vriezer al vol met kwarkrozijnenbroodjes zitten en een huishouden wat de rest van het jaar soep moet eten.
Daarnaast speelt mee dat ik van 2 uitnodigingen twijfel of ze niet "boos" zijn omdat het afgelopen jaar een aantal zaken niet zo gegaan zijn als altijd.

Valhalla schreef in haar reactie dat het maar voor 1x per jaar is. Ik zal zondag na afloop heel blij zijn dat ik al mijn vrienden heb gezien, we voor de zoveelste keer afspreken meer contact te houden en vast en zeker terugkijken op een fantastische dag. Maar ik weet nu al wel dat ik ook heel blij zal zijn dat het weer 5 jaar duurt voordat ik weer mijn verjaardag ga vieren.

3 opmerkingen:

 1. Je kunt de soep ook heel goed in mokken serveren. Misschien hebben jij of buuf er daar nog wat van staan.Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat je zo'n goede hulp hebt aan je buurvrouw. Het gaat helemaal goed komen.

  Hier is nogmaals mijn adres. Dit moet goed zijn:
  http://fredriguswereld.blogspot.com

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes ermee en geniet je er ook een beetje van? Niet vergeten hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen