donderdag 22 december 2011

Ja hoor, heel logisch allemaal

Twee voorbeelden van, voor mij, onnavolgbare logica.

Deze week stond mijn tandarts weer op de agenda. Kennelijk heb ik zeer hardnekkige zenuwen want de eerste behandeling was niet voldoende. In plaats van afwerking zou er een vervolg plaats moeten vinden. In tegenstelling tot de vorige keer gebruikte de tandarts nu en soort van ragertjes om daar de kies mee schoon te maken. Deze behandeling herkende ik van voorgaande keren toen ik een zenuwontsteking had. Er werd weer een foto gemaakt en ik mag over een paar weken weer terugkomen. Met een beetje mazzel heeft de zenuw dan de stijd definitief gestaakt (hoewel ik daar op dit moment een hard hoofd in heb want het is nog steeds behoorlijk pijnlijk).
Bij het afscheid zegt de tandarts: "Ik denk dat we het nu voor elkaar hebben want de kies bloedt niet meer. Dat deed hij de vorige keer nog wel." 
Op zo'n moment vraag ik me dan toch af waarom hij de eerste keer dan niet net zolang door was gegaan totdat de kies niet meer bloedde.
Omdat mijn hoofd vol zat met andere dingen vroeg ik aan Man of hij na wou denken wat hij voor kerst aan lekkere dingen uit de supermarkt wilde hebben. Mij maakt het niet veel uit. Ik geef aan dat woensdag voor de komende week de boodschappen gehaald worden, Man realiseert zich dat hij dan zijn wensen kenbaar moet maken maar doet vervolgens niets. Dus vieren we dit jaar Kerst zonder chocoladekerstkransjes, kerststol, luxe toetjes en dergelijke. Het was goedkoop boodschappen doen :-).
's Avonds laat ik Man weten dat we geen speciale kerstdingen in huis hebben omdat hij geen wensenlijstje door heeft gegeven. Krijg ik als reactie: "Ik wist niet dat het om eten ging."
Ik zou niet weten wat je anders in de supermarkt kunt halen. Als ik er energie voor heb, zal ik  kijken wat ik als "liefhebbende echtgenote" nog voor elkaar kan krijgen. Een boterkoek met amandelschaafsel is natuurlijk zo gemaakt.

Toch zit ik nu wel te denken: tandarts en Man zijn beiden van het andere geslacht. Zou dat er iets mee te maken hebben? 

4 opmerkingen:

 1. Arme Bolletje. Ja mannen denken anders en begrijpen de dingen dus ook anders. Ik heb het geluk dat die van mij daar eigenlijk niet onder valt. Ik ben blij dat je je verjaardag overleefd heb. Ik heb het verleden jaar groots gevierd en was daarna 2 dagen ziek.Wat doen we onszelf aan.
  Ik wens jullie hele fijne dagen toe. Wij doen zelf niet zoveel. Kerstavond komen zijn kinderen eten. eerste kerstdag niets en tweede kerstdag naar den Haag naar een musical.
  Ik kan niet zo goed met die dagen omgaan. maak het allemaal veel te groot en veel te beladen.maar het is ook zo weer voorbij. jippie. dikke knuffel van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij thuis hoor ik van Husband... Als je wil dat ik iets voor je doe, moet je het me vragen als ik er tijd voor heb.... of en deze is van zoonlief... dat heb je helemaal niet 2 keer gezegd! Ik bedoel maar, hoezo andere geslacht...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, lig hier in een deuk om de zoon van Trudy!

  Hier gebeurt het regelmatig dat ik meneer Snoeshaan ergens aan herinner. Hij zegt dan dat hij van niks weet, waarop ik reageer dat ik hem dat wel verteld heb.
  Zijn reactie: "Ja, maar je praat ook zoveel, dan weet ik niet wanneer ik moet luisteren. Ik kan niet alles opslaan hoor!" Nou ja! Mannen...

  BeantwoordenVerwijderen