zaterdag 17 december 2011

Het staat weer op 2 pootjes (soort van)

Het was te verwachten: ik had al een maand allerlei emoties opgekropt, liep op mijn tenen om alles wat gedaan moest worden voor elkaar te krijgen dus kon het niet anders dan dat ik na mijn verjaardag geveld werd door een zeer zware verkoudheid. Ik heb 2 dagen lekker diep onder de dekens gelegen en daarbij weer de innerlijke rust teruggevonden die ik had toen ik bij het centrum wegging.
Ik ben nog steeds snotterig maar voel me fit genoeg om me dit weekend in het kerstborrelgebeuren te storten. De kruiden voor de glühwein staan al op het fornuis te pruttelen.

Mijn verjaardag liep wat anders dan gedacht maar het was heel erg gezellig. Zondag waren al mijn vrienden er en maandagavond familie van mijn kant, Man's kant en de buren. Alleen had ik van een aantal zaken wel heel erg veel. Ik heb voor minstens 8 maaltijden geraspte kaas over, de vriezer ligt vol met stokbrood, toscaans brood, kwarkrozijnenbolletjes, overgebleven vleeswaren en overgebleven plakjes kaas. De koelkast staat nog vol met komkommer, kerstomaatjes, worteltjes, olijven en chocolaatjes. De laatste overgebleven stukken cake heeft Man vandaag meegenomen naar het Winterkerstzingen.
Qua drank is er vooral veel rode wijn overgebleven maar die gaat nu in de glühwein. De rest wat overbleef zijn vooral kleine flesjes van van alles en nog wat die hier wel een bestemming gaan vinden.
En alle overige zaken die niet op zijn gegaan, worden aan de andere kant van het garagepad opgemaakt. Bij het terugbrengen van de geleende spullen heb ik Buurvrouw van alles en nog wat extra meegegeven. Dingen waarvan ik weet dat zij het wel gebruikt en ik niet. En natuurlijk een mooi kerststukje als dank voor alle hulp, het lenen en dergelijke.

De verjaardag zit er dus weer op. Het was leuk en gezellig. Ik had voor mijn voettocht bemoedigende woorden voor onderweg gevraagd en die heb ik in hele ruime mate gekregen. Daar ben ik heel blij mee. Maar ik vind het ook niet erg dat de volgende keer weer over 5 jaar is.
Nu nog zien dat ik kerst en oud-en-nieuw overleef en dan is de maand december weer voorbij. Gelukkig maakt de Top2000 veel goed.

PS: ik ga mijn best doen om iedereen bij te lezen, maar 2 weken inhalen is wel veel.

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat je er weer bent Stuit en je verjaardag hebt overleefd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, ik zie het al, jij bent uit hetzelfde hout gesneden als ik en veel andere vrouwen, veeeeel te veel gekocht... Maar gelukkig krijgt het allemaal wel een bestemming (lang leve goede buren).

  Goed dat je uitgeziekt bent, nog even rustig aan en dan weer met frisse moed het nieuwe jaar in!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom terug, enneh wel rustig aan doen nog hoor! Alles op z´n tijd...

  BeantwoordenVerwijderen