vrijdag 20 januari 2012

Supermarktperikelen

Het is, denk ik, inmiddels zo'n 2 jaar geleden dat er een enorme overname in supermarktland heeft plaatsgevonden. Het was lange tijd onduidelijk wat onze supermarkt zou worden, maar sinds een jaar is dat wel duidelijk. Het huismerk werd langzaamaan vervangen door het huismerk van de olifant-supermarkt.
Wij hebben in ons dorp zelf geen voorzieningen maar op een afstand van 5km hebben we keuze uit 4 verschillende supermarkten en 1 discounter. En hoewel ik weet dat mijn meest favoriete supermarkt niet altijd de goedkoopste is, ben ik er wel aan gehecht. Goedkoopste is trouwens ook maar hoe je het bekijkt. Qua huismerkprijzen doet de supermarkt niet onder voor andere supermarkten.
Maar onze supermarkt is dus overgegaan in andere handen en in maart start de grote verbouwing. Dat daarvoor de supermarkt zo'n 3 weken dicht gaat, vind ik balen. De andere supermarkten in de buurt vind ik echt 3x niks.
Eigenlijk is het best raar dat je zo gevoelig voor een supermarkt kan zijn.

Gisteren moest ik naar de tandarts en die bevindt zich nog steeds in het dorp waar ik opgegroeid ben toen ik klein was. De boodschappen stonden voor die dag ook op het programma en ik bedacht me ineens dat ook daar een supermarkt was omgebouwd. Makkelijk bereikbaar, goede parkeergelegenheid, tijd om eens een kijkje te nemen.

En nu ben ik om. Het personeel was heel vriendelijk, veel vriendelijker dan nu bij ons (dat wordt nog hard werken voor ze), veel meer keuze dan ik nu heb, een zeer prettige sfeer en best wel overzichtelijk. De meneer die ik daar gesproken heb en die mij hielp met het vinden van de laatste boodschappen van mijn lijstje, denkt dat onze supermarkt net zo groot wordt als deze. Dus ook met alle extra's die ze nu niet hebben. Ik ben gerustgesteld.

Nu nog een supermarkt zoeken voor als die van ons dicht gaat. Want om nu elke week 70km te rijden om bij deze supermarkt mijn boodschappen te halen, gaat me toch wel een beetje te ver.

4 opmerkingen:

 1. Hey lieve Stuiterbolletje wat ben jij met veel dingen bezig zeg. En dan die grote reis die je gaat maken. Lopen is zo ontzetten lekker vind ik.
  Hoe vaak heb ik zo problemen opgelost.
  Ik hoorde een keer iemand zeggen die de weg naar compostela liep dat zijn hoofd aan het begin net een draaiende wasmachine was maar naarmate hij liep alles steeds meer op nette stapeltjes terechtkwam. Ik geloof dat absoluut.
  Ik ben zo benieuwd naar je avontuur. Veel liefs en fijn weekend. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je maar dat vriendelijkheid en service de sleutel tot succes zijn voor een supermarkt. Hopelijk zijn ze bij jouw toekomstige, nieuwe supermarkt net zo aardig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het leuk om naar de markt te gaan en daar boodschappen te doen, en verder wissel ik juist graag af. Maar ik heb al drie supermarkten op loopafstand, dus ik heb misschien wel makkelijk praten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is, denk ik, vooral afhankelijk van welke supermarkten er verder in de omgeving zijn. Als onze supermarkt dicht gaat kan ik kiezen uit de supermarkt waar je op dit moment voor messen kan sparen of voor de supermarkt waar een oma met een scootmobiel de klanten van de sokken rijdt. Beiden hebben op het gebied van vers en "alternatief" niet wat ik op mijn lijstje heb staan. En de dorpsmarkt stelt niet veel voor.
  Er zijn momenten dat ik graag in de grote stad zou willen wonen.

  BeantwoordenVerwijderen