zaterdag 8 oktober 2011

Stress en visite

Ik heb af en toe van die momenten dat ik niet lekker in mijn vel zit, huilerig, ruzie schoppen om niets, slecht slapen en stijf staan van de stress. Meestal ben ik dan ergens niet blij mee, maar heb ik op dat moment geen idee wat mij dwars zit. Soms kom ik er snel achter en dan is mijn bui ook snel verdwenen, soms duurt het wat langer. Dit keer is het een wat langer gebeuren en dan is het niet handig dat er gisteravond mensen op bezoek kwamen. Vandaar dat het bloggen gisteren er bij in is geschoten.

Gisteren kregen Man en ik dus bezoek. Het was de eerste keer sinds wij gescheiden ruimtes hebben, dat we bezoek kregen. De mensen die op bezoek kwamen, weten niks van de problemen van Man en dat willen we graag zo lang mogelijk zo houden. Het eerste probleem wat we tegenkwamen was: waar gaan we met het bezoek zitten. Uiteindelijk was de ruimte van Man de beste plek maar toen moest er wel hard gewerkt worden om de boel schoon en opgeruimd te krijgen.

De eerste horde was genomen, op naar horde 2. Ons bezoek bestond uit een Française en Hongaarse Roemeen (hij noemt zichzelf Hongaar). Ik was de afgelopen 3 maanden al regelmatig bij ze over de vloer geweest en heb vol verbazing naar hun gastvrijheid gekeken en er van genoten. Ze hadden Man en mij uitgenodigd om te komen eten, maar het lukte maar niet om een afspraak te maken. Daarom hebben wij hun uitgenodigd om 's avonds op de Nederlandse manier koffie te komen drinken. Het leek erop dat Man en Hongaar elkaar wel aardig zouden kunnen vinden, dus Française en ik zagen een kennismaking wel zitten.

Wij komen zelf nooit verder dan 2 bekers thee 's avonds, meestal zelfs zonder iets erbij of anders iets van fruit. Maar bij anderen heb ik het koffie-ritueel regelmatig meegemaakt. En eerlijk gezegd moet ik toegeven dat ik het erg karig af vind steken bij de gastvrijheid die ik bij hun heb ervaren. In overleg met Buurvrouw besloten welke worst gekocht moest worden, lekkere kaas gekocht, een bord met rauwkost met dipsaus in elkaar gedraaid, een suikervrij alternatief voor koekjes gemaakt, chocolaatjes gekocht en iets gedaan aan wijn en water.

Uiteindelijk is het een hele gezellige avond geworden. Zij vonden het fantastisch om kennis te maken met een echt Nederlandse gewoonte en wij hebben met de nodige humor de Nederlandse knieperigheid op de hak genomen. Het lijkt erop dat het tussen Hongaar en Man wel gaat klikken. Nu de eerste spanning achter de rug is, kan ik na gaan denken over iets anders typisch Nederlands waar ik ze kennis mee kan laten maken.

4 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik zag gister op de televee dat onze boerenkool heel erg hip is in New York, dus ik zou ze onze kneuterige stamppot in een hip jasje laten proeven. Ik vind het altijd heel leuk om in thema te eten en drinken. Succes ermee!
  Hoop dat de stress snel voorbij is, misschien dat de gezelligheid van bezoek ook wel helpt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om je eigen Hollandsche gewoonten eens door de ogen van buitenlanders te zien!! Fijn dat het zo geslaagd was allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erwtensoep, pannekoeken, appeltaart zoals we die hier maken, fonduen, gourmetten. volgens mij ook allemala nederlands. wat leuk dat t gezellig was. liefs Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het zo'n geslaagde avond werd! Dat helpt denk ik ook tegen stress.

  BeantwoordenVerwijderen