donderdag 7 juli 2011

Post

Ik kreeg post, of beter gezegd, de postbode had een pakje wat voor mij was bij de buurvrouw in de brievenbus gegooid. Gelukkig voor mij kwam de buurvrouw op het idee om te kijken of er post was. Ze wil dat ook wel eens een dag overslaan omdat ze elke ochtend de krant uit de brievenbus haalt. Dat scheelde een dag extra te wachten. Dat klinkt alsof ik dit pakje verwachtte en in zekere zin was dat ook zo, alleen niet eerder dan op zijn vroegst komende zaterdag. Ik was dan ook blij verrast.

Vorige week kwam een herinnering binnen van een groot zangevenement. In 1998 hebben Man en ik daar voor het eerst aan meegedaan en is het aangeraakt. Daarna hebben we nog 2 keer het evenement meegemaakt. Daarna hadden we het wel gezien. Na het lezen van de herinnering begon het toch wel te kriebelen om na een afwezigheid van zo'n 10 jaar weer eens mee te doen en te kijken of het nu nog net zo leuk en gezellig is als toen. De uitvoering is op 5 november, dan heb ik alles achter de rug en iets om naar uit te kijken leek me wel goed. Dus de computer opgestart en mij opgegeven.
Man vond het zo leuk dat ik mij opgegeven had, dat hij spontaan besloot 's avonds te komen luisteren. Hij neemt dan schoonpa mee. Dan hebben beide heren ook een uitje.

Dit zangevenement gebruikt een speciale oefenmethode waardoor het mogelijk is om een concert te geven met zo'n 1500 zangers, terwijl je op de dag van de uitvoering elkaar pas voor het eerst ziet. Je oefent thuis met behulp van oefencd's of door de nummers te downloaden. Ik beschik niet over een mp3-ding, daarom koos ik voor oefencd's. Volgens de informatie op de site zouden die niet eerder dan op 8 juli verzonden worden. Maar dat bleek dus niet het geval, ze lagen woensdag in de bus!!!

Nu zit ik constant de cd's te draaien om van de 12 nummers die we uit gaan voeren mijn partij te ontdekken en horen, te oefenen en teksten te leren. Het is verbazingwekkend om te ontdekken dat teksten heel anders zijn dan ik jaren lang heb gedacht. Bovendien leer ik nu ook hoe de cd-speler in de auto werkt. Hoewel het op dit moment nog niet duidelijk is of ik naar de 2 dagen in het boeddhistische klooster kan, is het wel handig dat ik weet hoe de cd-speler werkt. Om in Huy te komen, ben ik nog wel even onderweg en dan vind ik het wel fijn om iets van een muziekje op de achtergrond te hebben. Een ander bijkomend voordeel is dat het zingen mij afleiding bezorgd. Want we wachten nog steeds. En dan is het wel heel erg lekker dat mijn stemgroep de leadzang heeft in de beatlesmedley :-).

2 opmerkingen:

  1. Het klinkt allemaal of je er heel veel zin in hebt!! Veel plezier met de voorbereiding!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een fijne verrassing! Geniet van het zingen, lijkt me heerlijk (ik kan het echt niet, althans, niet zuiver!)

    BeantwoordenVerwijderen