woensdag 6 maart 2013

Ja gezegd

Ik vind het doodeng maar ik heb ja gezegd tegen de baan. Mijn gevoel twijfelt nog steeds of ik er goed aan heb gedaan maar ik heb de verstandelijke argumenten de doorslag laten geven. En natuurlijk is het ook waar wat een vriendin mailde: een proeftijd geldt voor 2 kanten dus jij kunt ook nee zeggen. Zo had ik het nog niet bekeken maar het is wel waar. Bovendien word ik ingehuurd door een uitzendbureau dus dan zit ik waarschijnlijk niet eens aan een opzegtermijn vast.

Maandag  ga ik beginnen en daardoor heb ik het ineens heel erg druk. Allerlei dingen die al tijden zijn blijven liggen moeten nu toch echt geregeld/af voordat ik aan het werk ga. Mijn opleiding Duits die ik in november besteld heb en waar ik nog niks aan heb gedaan, staat te popelen om opgepakt te worden. Mijn leefruimte boven moet toch echt vandaag onder handen genomen worden, evenals het bestellen van eten voor de beestjes want straks heb ik niet gemakkelijk meer tijd om even langs de dierenwinkel te rijden. En de apotheek moet ook voor maandag geregeld zijn.


Enige tijd geleden stond er een wetenschappelijk artikel in de krant. Er schijnen mensen te zijn die van nature heel planmatig en gestructureerd door het leven gaan. Zij plannen hun studie in hapklare brokken, liggen nooit achter en hoeven zich nooit in de stress te werken als een tentamen nadert. Er zijn ook mensen die elke keer een verwoede poging doen hun leven zo gestructureerd en planmatig in te richten maar die elke keer last-minute de boel voor elkaar moeten krijgen. Er is jaren gedacht dat deze laatste groep mensen lui en laks waren zonder hart voor de zaak hadden. Onlangs is vastgesteld dat dit echter een speciaal type mensen is die dus op een andere manier moeten studeren en werken.
Dit artikel was voor mij een eye-opener. Ik ben dus een speciaal type mens die het beste functioneert onder te halen deadlines, zelfs als ik daarvoor de hele nacht aan het werk moet. En ik ben dus niet dom als het mij niet lukt om mij aan een planning te houden zonder dat daar een dringende noodzaak tegenover staat. Dus nu ik maandag een deadline heb staan, stroomt de energie door mijn lijf om flink aan de slag te gaan. Ik leef weer.

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en veel succes ermee!! Stond er in dat artikel ook hoe speciale types mensen iets minder stressvol kunnen werken? Mijn aanpak is precies zoals de jouwe, maar hoewel het aan de ene kant voor me werkt, heb ik ook wel eens het idee dat ik na elke deadline weer onnodig 3 jaar ouder geworden ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met al jouw twijfels, twijfel 'k eraan om je te feliciteren ;). Toch... van harte gefeliciteerd en maak er iets van,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes en plezier met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel stoer dat je toch ja hebt gezegd.
  Succes maandag, je kan het.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En al een beetje gewend aan je nieuwe baan, fijne paasdagen. Mikki

  BeantwoordenVerwijderen